Életet mentenek

2018.04.23. 14:00

Véradókat köszöntött a Vöröskereszt a lenti ünnepségen

Mintegy 130 rendszeres véradót köszöntöttek a térségből szombaton a Magyar Vöröskereszt lenti területi szervezetének ünnepségén.

Korosa Titanilla

A 100-szoros véradó Lukács Róbertet köszönti dr. Baracskai Józsefné a lenti alapszervezet rendezvényén Fotó: Korosa Titanilla/Zalai Hírlap

Oklevelekkel és ajándékokkal köszönte meg a Vöröskereszt területi és megyei szervezete a véradók segítőkészségét. Ez alkalommal közel 130-an vettek részt a rendezvényen. A véradók közt ketten 100 alkalommal adtak vért, de többen is közelítenek ehhez, hiszen volt aki túl van a 90. vagy a 80. véradásán.

A 100-szoros véradó Lukács Róbertet köszönti dr. Baracskai Józsefné a lenti alapszervezet rendezvényén Fotó: Korosa Titanilla/Zalai Hírlap

A rendezvényen dr. Baracskai Józsefné, a Vöröskereszt Zala megyei szervezetének igazgatója is köszöntötte a megjelenteket és hívta fel a figyelmet a véradás jelentőségére. Mint mondta: régebben magasabb volt a véradók száma, ma a fiatalokat nehezebb megszólítani.

– Ma nehezen találjuk meg az utat az új véradókhoz, pedig nagy szükség lenne rájuk – beszélt a szervezés problémájáról dr. Baracskai Józsefné. – Nem szeretném megérni, hogy ha egy 40-szeres véradónak vérre lesz szüksége, nem tudunk adni, mert ez tragédia. Lentiben és a térségben hagyománya van a véradásnak, sokat tesz a helyi szervezet, a közösség azért, hogy mindenkinek tudjanak segíteni és meg tudják győzni az újakat is arról, hogy szükség van a vérükre. Megoldást jelenthet a családi véradások szervezése, ha a család körül valakinek szüksége lenne vérre, akkor közösen megmozdulnának, de ez csak bajban van így, azt viszont meg kellene előzni.

Balról Lukács Róbert 100-szor, Nagy Lászlóné 70-szer, Tornyos László 90-szer, Németh Sándorné 75-szor és Juhos Miklós László szintén 100 alkalommal adott már vért

A véradók ajándékaihoz hozzájárult a lenti terület aktivistája, Komlósi Zita, kinek szervezőmunkája eredményeként összesen több mint 160 fővel megalakult Nemesnépen és Szentgyörgyvölgyön a helyi alapszervezet, illetve a térségi vöröskeresztes segítők csoportja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában