A legnagyobb mulatság

2018.08.16. 10:00

Újabb közösségi rendezvényre került sor Hahóton

A korábbi évekhez hasonlóan idén is szórakoztató programokkal színesített nagyszabású falunapot tartottak a településen, múlt szombaton.

Szabó Zsófia

Németh Gyula, Hajmási László és Mag Sándor (balról jobbra) is jót koccintott Szabó Zsolt polgármesterrel Fotó: Szabó Zsófia/Zalai Hírlap

A közép-zalai községben nyáron szinte egymást érik a közösségépítő rendezvények. A közelmúltban off-road fesztiválnak adott otthont a falu, ám nincs hiány civil és egyházi szervezésű kulturális eseményekből sem. A legnagyobb „mulatság” azonban – ehhez kétség sem férhet – a falunap, amelyen valamennyi korosztály érdeklődésére számot tartó elfoglaltságokat szerveznek.

– Talán ez is az oka annak, hogy idén is nagyon sokan látogattak el hozzánk – vélekedett Szabó Zsolt, Hahót polgármestere.

Németh Gyula, Hajmási László és Mag Sándor (balról jobbra) is jót koccintott Szabó Zsolt polgármesterrel Fotó: Szabó Zsófia/Zalai Hírlap

– A művészeti, zenés, táncos, énekes műsorokon túl, melyekkel vendég­előadók kínáltak felhőtlen kikapcsolódást a nagyszámú közönségnek, természetesen a helyi fellépők is kivették részüket a szórakoztatásból. Egy közkedvelt televíziós vetélkedő mintájára humoros, vidám feladatokban bővelkedő versenyt szerveztek – összegezte a falu elöljárója, aki egyebek közt kijelentette: volt mire „hangolniuk” a hahótiaknak a falunapon, ugyanis dolgos, fejlesztésekben gazdag időszak előtt áll a község.

A legnagyobb munka a Hahót és Fakospuszta között épülő, több mint egy kilométeres kerékpárút lesz. A decemberre elkészülő beruházás 80 millió forintba kerül. Emellett közfoglalkoztatási program keretében több száz méteres szakaszon járdát, a játszótérnél pedig kerítést építenek. Ősszel, pályázati finanszírozásból a Zrínyi utcát, egy másik forrásból pedig a Béke utca egy részét újítják fel.

Azt, hogy a település épül-szépül, a falunap vendégseregéből is sokan elégedetten nyugtázták.

– Gyermekkoromat Hahóton töltöttem – így Szoldatics Józsefné, aki családjával, köztük három dédunokájával látogatott el a falunapra.

– Már sok évtizede elköltöztem ugyan, de sokszor ellátogatok a lányomhoz, aki itt él. Megérek gyönyörködni, olyan szép lett ez a falu. Látszik, hogy nagy figyelmet fordítanak a korszerűsítésre – mondta el az idős hölgy.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában