Jubileum

2017.09.24. 09:00

Tízéves jubileumot ünnepelt a felsőrajki alapítvány

FELSŐRAJK A település iskoláját működtető Suli Harmónia alapítvány a helyi művelődési házban tartotta a születésnapját.

Benedek Bálint

A Suli Harmónia 2007 Gyermekeket Segítő Alapítvány tegnap a falu művelődési házában tartotta 10 éves jubileumi műsorral színesített ünnepségét. Ennek keretében az alapítvány öt iskolájának legjobb diákjait is díjazták. Első sor, balról: Schmidt Laura Anna (Káld), Gáspár Léda Lilien (Felsőrajk), Gombor Gréta (Egervölgy), Szűcs Áron József (Pölöske), Szabó Bálint (Zalaszentmihály). Hátul: Vigh László országgyűlési képviselő, Kósa Istvánné Ildikó, az alapítvány elnöke és Tóth Ferenc, a Zalaegerszegi Pedagógiai Oktatási Központ főosztályvezetője. Fotó: Szakony Attila

A jeles eseményre az öt iskola küldöttségei, gyermekek és pedagógusok érkeztek. A helyieken kívül a megyéből Zalaszentmihály, Pölöske, valamint Vas megyéből Egervölgy és Káld képviseltették magukat.

- Azért vagyunk ilyen sokan, mert ezeknek az embereknek volt hitük és akaratuk, kiálltak az iskoláért – mondta köszöntőjében Vigh László országgyűlési képviselő. – Gyermekzsivaj nélkül egy település nehezen létezhet. Tíz évvel ezelőtt másfél nap alatt létrehoztuk a Suli Harmóniát, melynek mára öt intézmény a tagja s 31 település fiataljait karolja fel.

A Suli Harmónia 2007 Gyermekeket Segítő Alapítvány tegnap a falu művelődési házában tartotta 10 éves jubileumi műsorral színesített ünnepségét. Ennek keretében az alapítvány öt iskolájának legjobb diákjait is díjazták. Első sor, balról: Schmidt Laura Anna (Káld), Gáspár Léda Lilien (Felsőrajk), Gombor Gréta (Egervölgy), Szűcs Áron József (Pölöske), Szabó Bálint (Zalaszentmihály). Hátul: Vigh László országgyűlési képviselő, Kósa Istvánné Ildikó, az alapítvány elnöke és Tóth Ferenc, a Zalaegerszegi Pedagógiai Oktatási Központ főosztályvezetője Fotó: Szakony Attila

Hozzátette: a szülők, a tanárok és a diákok jóvoltából ünnepelhetnek, hiszen ez a kivételes összefogás tíz éve töretlen. Az alapítvány lelke, elnöke, Kósa Istvánné pedig jól összetartja a közösséget.

Majd Tóth Ferenc a Zalaegerszegi Pedagógiai Oktatási Központ főosztályvezetője is méltatta az alapítványt, mint mondta: a felsőrajkiak jó példával szolgáltak, miközben gondozták a gyerekek elméjét, nem törődtek a szkeptikusokkal, küzdöttek és végül értéket teremtettek.

Ezután az iskolák közti tanulmányi verseny helyezettjei kaptak oklevelet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában