Tókeresztelő ötletbörze

2018.06.21. 11:30

Augusztus elsejéig javasolhat új nevet a kanizsai Csónakázó-tónak

Minek nevezzelek? Adj nevet a Csónakázó-tónak címmel ötletbörzét indított a közösségi oldalon a KonTuRplusz Egyesület.

szzs

Új nevet adnának a Csónakázó-tónak Fotó: Szakony Attila / ZH

Az országban több helyütt található csónakázó-tó, köztük a dél-zalai város külterületén is. Ezért gondolta úgy a nagy, közösségeket megmozgató városi rendezvények szervezésében élen járó egyesület, hogy egyedi névválasztásra buzdítja az internetfelhasználókat.

Új nevet adnának a Csónakázó-tónak Fotó: Szakony Attila / ZH

űHorváth István, a KonTuRplusz egyesület elnöke jelezte: a kanizsai tó népszerűsítése érdekében indítottak néhány héttel ezelőtt egy ötletbörzét. Azzal a céllal, hogy egy különleges név révén könnyebben azonosítható, még közismertebb, egyedibb legyen a Csónakázó-tó.

– Korábban létrehoztunk CsótóNk néven egy webes felületet és egy közösségi oldalt is – részletezte Horváth István. – Utóbbira várjuk, augusztus elsejéig a javaslatokat. Már ezidáig is sokakat sikerült megmozgatnunk. Számtalan ötlet érkezett, voltak köztük frappáns elnevezések is. Akadtak olyanok, akik nem csak a tavat, hanem azzal együtt a környéket is elneveznék. A legjobb ötleteket később szavazásra bocsájtjuk – összegezte az egyesület elnöke.

S hogy a valóságban is lesz új neve egyszer a nagykanizsai Csónakázó-tónak? Horváth István azt mondta: például egy utcanév esetében lakossági kezdeményezésre történhet névváltoztatás, amelyről a végleges döntést az adott város vezetése hozhat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában