lesz hova menni

2018.05.18. 08:19

A pünkösdi hosszú hétvége zalai programjai

Sok program közül válogathatunk a pünkösdi hosszú hétvégén Zala megyében, íme:

zaol.hu

Május 18.

Tízéves a néptánccsoport

Pénteken 14 órakor rendezik meg a kanizsai Hevesi Sándor Művelődési Központban a Gyöngyvirág Nyugdíjas Néptánccsoport megalakulásának 10. évfordulójához kapcsolódó gálaműsort.

Táncok karneválja

Pénteken 14 órától rendezi meg a felsőrajki várudvarban a T-Dance Alapfokú Művészet Iskola és a Suli Harmónia 2007 Gyermekeket Segítő Alapítvány a Tánccal a Hazámért című táncfesztivált.

Megyei kórustalálkozó

Pénteken 14 órakor veszi kezdetét a zalakarosi Móra Ferenc Általános Iskolában a Zala Megyei Kisvárosok Kórustalálkozója.

Ünnepelnek a néptáncosok

NAGYKANIZSA A Belvárosi Nyugdíjas Klub Gyöngyvirág Néptánccsoportja megalakulásának tizedik évfordulója alkalmából május 18-án (péntek) 14 órakor a HSMK-ban tartja gálaműsorát. Az ünnepi előadáson több, helyi és környékbeli csoport is fellép. BB

Világnapot szerveznek

NAGYKANIZSA Magyarországon közel 45 ezer ember él együtt az IBD (Inflammatory Bowel Disease) vagyis gyulladásos bélbetegségekkel. A betegség május 19-ei világnapjához kötődően a Magyar Vöröskereszt Nagykanizsai Területi Szervezete május 18-án (péntek) 10.30-tól a Sugár utcai központjában fórumot tart. BB

Pünkösdi programok

Pünkösdhétfőn Magyar- Horvát Családi Pünkösdi Fesztivál várja az érdeklődőket Zalaegerszegen, a Gébárti Kézművesek Házánál, a Zala Megyei Népművészeti Egyesület szervezésében. A 10-től 18 óráig tartó programban a helyi fellépők színes folklórműsora mellett fellép a Cakovci Horvát Kulturális Egyesület és a Zidanci Zenekar is. A díjmentesen látogatható rendezvény megközelítését a Kovács Károly térről induló ingyenes buszjáratok segítik.

Rédicsen vasárnap kezdődik a pünkösdi program 10.15 órakor ünnepi szentmisével, 17 órakor pedig a Rédics KSE – Szentgyörgyvölgyi SE mérkőzésre kerül sor. Este búcsúi bált tartanak a Fáraó együttessel.

Hétfőn a sportpályán 12 órakor indul a főzőverseny, 13-tól élőcsocsó, 14 órakor pedig az ünnepélyes megnyitóra várják a látogatókat. Fellépnek a helyi iskolások, a Csesztregi Pávakör, a Sheba Hastáncstúdió táncosai, majd Paál Adrián zenés műsora következik. A rendezvény sztárvendége a Jó Laci Betyár lesz, aki 17 órakor lép színpadra.

Pórszombaton vasárnap rendeznek pünkösdi programot. 14 órakor a sportpályán Postás Józsi fellépésével indul a rendezvény, 15 órakor Pórszombat– Zalatárnok labdarúgó mérkőzés lesz, majd 17.30 órakor a Zalaszentmihályi Nóta és Népdalkör lép fel, 19 órakor kezdődik a pünkösdi bál. Lispeszentadorjánban vasárnap rendezik meg a pünkösdi fesztivált. A program délelőtt 9 órakor főzőversenynyel kezdődik.

Fél egytől Letenye város fúvószenekara ad műsort, majd Vajda Margit várja interaktív játékra a gyerekeket. A nap sztárvendége a népszerű operetténekes, Oszvald Marika lesz, aki Bálint Csabával együtt este fél hétkor lép színpadra. Ezenfelül rendőrkutya és zumba bemutatót is tartanak a településen.

Zalalövőn, a városi íjászparkban szombaton rendezi meg a Kerecsen Hagyományőrző és Kulturális Egyesület a XI. Magyar Pünkösdöt. A program délelőtt 10 órakor közös főzéssel és főzőversennyel indul, majd Pünkösdi huncutságok címmel játékos vetélkedőt tartanak gyerekeknek. Ezt délután egy órától pünkösdi király- és királynő-választás követi, de lesz kulturális program, kézműves vásár, íjászati lehetőség és népi játszóház.

Vasárnap 14 órától Pünkösdi piknik lesz a platánfa árnyékában a zalaszentmihályi közösségi házban. Pünkösdölés, erőpróba, pünkösdi király és királyné választás, gyermekfoglalkozás és linzersütemény- verseny szerepel a programban. Hévízen az elkövetkezendő három napban a Pünkösdi Vigasságokra várnak mindenkit a Deák térre.

Szombaton Takács Nikolas lép fel, vasárnap Holdfény mulató címmel musical koncert lesz, hétfőn a Magyar Nemzeti Táncegyüttes mutatja be Táncrapszódia című műsorát. Mindhárom program 20 órakor kezdődik. Pünkösdhétfőn délután 4 órakor pünkösdi királyt és királynét választanak – a játékos versenyre a helyszínen is lehet nevezni.

Balatongyörökön szombaton reggel 9 órakor futballtornával kezdődik a Pünkösdi Szezonnyitó Napok sorozata. 15 és 18 óra között az óvodába májusfa kidöntésre várják a kicsiket. 16 órakor nyílik meg a kultúrházban a Balatongyörök anno című tárlat.

Vasárnap a 10 órakor kezdődő szabadtéri szentmise után a Zalai Balaton-part Ifjúsági Fúvószenekar lép fel, majd az óvodások mutatnak be pünkösdölő játékot. 11.50-kor adják át a települési díjakat és a polgárőr elismeréseket, majd az ünnepi beszédet a Balaton megkoszorúzása követi. 17 órától szórakoztató műsor kezdődik. Hétfőn 7 órakor horgászverseny kezdődik.

IDB-világnap

A Magyar Vöröskereszt Nagykanizsai Területi Szervezete az IBD-betegek világnapja alkalmából pénteken 10.30-tól fórumot tart az irritábilis bélszindrómában szenvedő betegek számára a szervezet Sugár utcai központjában.

Május 19.

Állatok a skanzenban

Az egykori állatvásárok hangulatát, a paraszti hagyományokat mutatja be a Nálatok laknak-e állatok? című rendezvény a zalaegerszegi Göcseji Falumúzeumban május 19-én, szombaton 10 és 18 óra között. A portákat őshonos állatok népesítik be, láthatunk terápiás kutyabemutatót, sólymokat, mamutcsontokat, s bepillanthatunk a madármentő állomás munkájába. A Pajtagalériában Németh János Kossuth-díjas keramikusművész állatábrázolásait tekinthetjük meg, fellépnek a Zalai Táncegyüttes utánpótlás csoportjai, s koncertet ad a Tarisznyások együttes.

 

Pünkösdi vigasságok Hévízen

20:00 Takács Nikolas koncertje

Madarak és Fák Napja Vonyarcvashegyen

1902-ben Chernel István ornitológus szervezte meg Magyarországon először a madarak és fák napját, amelyet az 1906. évi I. törvénycikk szabályozott. Apponyi Albert vallás- és közoktatásügyi miniszter körrendeletben írta elő: évente egy napot a népiskolákban a tanító arra szenteljen, hogy a tanulókkal a hasznos madaraknak és azok védelmének jelentőségét megismertesse.

A természet egyik legszebb ünnepét 2018. május 19-én (szombaton) 10 órakor tartjuk Vonyarcvashegyen, a Szent Mihály-hegyen.

Program:

– az óvodásainknak és iskolásainknak kiírt környezetvédelmi pályázat eredményhirdetése, díjak átadása

– játékos vetélkedők

– piknik

Programkavalkád Kanizsán

A Thúry György Múzeumban is megünneplik a múzeumok világnapját. A program 10 órakor díszlövéssel kezdődik, majd Szabó Csilla intézetvezető köszönti a vendégeket. A Szent Sebestyén Szerszámíjász Társaság és a Gölbasi Vitézei Egyesület Tata Várának Janicsárjai és több hagyományőrző csoport is fellép.

Megemlékezés

Pénteken 15 órakor Nagykanizsán, az Erzsébet téren, a 20-as gyalogezred emlékművénél a Nagykanizsai Honvéd Egyesület szervezésében megemlékezésre kerül sor a magyar honvédelem megalakulásának 170 éves évfordulója alkalmából. Idősek napja

Időseket köszöntenek

Kustánszegen pénteken este hat órakor a kultúrházban. Az önkormányzat által szervezett rendezvényen óvodás és iskolás gyerekek előadását követően Birinyi Mónika és Bálint Csaba operettműsorát tekintik meg a vendégek.

Évfordulót ünnepelnek

Idén ünnepli megalakulásának 45. évfordulóját a Kerka Táncegyüttes. Ez alkalomból Lentiben pénteken a művelődési központban 19 órakor több produkciót is bemutat az együttes. Vasárnap 18 órakor kezdődik ugyanott az évfordulós gálaműsor.

Május 20.

Kemencét szentelnek

Szombaton 10.45-kor szentelik fel Petriventén az elkészült kültéri kemencét.

Múzeumi világnap

A múzeumi világnaphoz és a Thúry György Emlékévhez kapcsolódóan történelmi hagyományőrző napra kerül sor szombaton Nagykanizsán, a Thúry György Múzeumban. A rendezvény 10 órakor díszlövéssel kezdődik, majd számszeríj-bemutató és középkori hagyományőrzők fegyvermustrája, történeti viselet- bemutatója, illetve csatája várja az érdeklődőket.

Motorosok emléke

Szombaton 12 órakor megemlékezést tartanak Kistolmácson az elhunyt motorosokért állított emlékműnél.

Pünkösdi fesztivál, főzőversennyel Lispeszentadorjánban

Idén is megrendezi már hagyományos pünkösdi fesztiválját a dél-zalai település. A vasárnapi program délelőtt 9 órakor főzőversennyel kezdődik. Fél egytől Letenye város fúvószenekara ad műsort, majd Vajda Margit várja interaktív játékra a gyermekeket. A kulturális műsorban közreműködnek még a letenyei művészeti iskola táncosai, a tófeji énekkar és a Kredenc együttes, míg a nap sztárvendége a népszerű operetténekes, Oszvald Marika lesz, aki Bálint Csabával együtt lép színpadra. Ezen felül kézműves vásárt és játszóházat, illetve rendőrkutya- és zumba bemutatót is tartanak a településen. GYF

Bala Toni szülinapi partija Gyenesen

15.00 Megnyitó, rajzverseny eredményhirdetése

15:00-19:00 Varázshangok Családi Játszóház

Baba- és gyermekjátszótér, Észnél vagy? -egyéni és közösségi játékok, Kreatív Műhely

15:30 Kollár Balázs freestyle BMX flatland ügyességi bemutatója

(Trükköket is tanít, hozd magaddal a bringádat!)

16:00 Közlekedj okosan! Ügyességi akadálypálya, KRESZ teszt

(Bringa, futóbicikli, roller, gurulós motor, bukósisak otthon ne maradjon!)

17:00 Ici-Pici Kölyök Party, Mini Wolf – minidisco

18:00 ÓRIÁSI szülinapi torta

A délután folyamán óriás buborékfújó, fotózkodás Bala Tonival, meglepetések.

A Bringatanyán Bala Toni kedvenc fagyija! ?

Pünkösdi vigasságok Hévízen

20:00 Holdfény mulató – koncert musical

Május 21.

Kendlimajori nyár

Hétfőn kezdetét veszi Kisrécse- Kendlimajorban, a Czinki Nosztalgia Parasztudvarban a Kendlimajori nyár 2018 című rendezvénysorozat. 15 órakor kihajtják az állatokat a legelőre, majd a portán kézműves foglalkozások, nótázás és táncház várja a vendégeket.

Nyitott pincék Förhéncen

Vasárnap 14 és 20 óra között nyitott pincékkel várják a borkedvelőket a Nagykanizsa melletti Förhénc-hegyen. Ekkor rendezik meg az I. Förhénc- hegyi futóversenyt is.

A botfaiak napja

Hétfőn a városrész ünnepére várják a botfaiakat. A megnyitót 10.30-kor tartja a kastélyparkban dr. Gyimesi Endre, 12 órától indul a főzőcske a közösségi házban. 15 órától műsort ad a Kakaó zenekar, egy órával később a Körtánc AMI Néptáncegyüttes. Fellép az Őszirózsa Nyugdíjas Klub, a Búzavirág Lányok-Asszonyok Klub, a Botfai citerazenekar és a Botfai fiúk formáció. 18.30-tól Bot Gábor és Debrei Zsuzsanna szórakoztat.

Pünkösdi vigasságok Hévízen

16:00 Pünkösdi király és királyné választás – Ceremóniamester: Dányi Krisztián

Közreműködik: Kalapos István

20:00 Táncrapszódia – a Magyar Nemzeti Táncegyüttes műsora

Pünkösd a Gébárti-tónál

ZALAEGERSZEG „Ismerjük meg Gébártot!” címmel városrészi sétára várják az érdeklődőket május 21-én, pünkösdhétfőn. A Tourinform iroda, az önkormányzat és a Zalaegerszeg Turizmusáért Egyesület szervezésében megvalósuló barangolás 10.30-kor indul a Kézművesek Háza elől. A résztvevőket Prokné Tirner Gyöngyi, az alkotóház vezetője kalauzolja a tó körül, a Gébárti szoborparkban, s a Kézművesek Háza titkai is feltárulnak. A program körülbelül 1-1,5 órás lesz. szj

 

Folyamatosan frissülő programkínálatunkat ITT érheti el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában