Biztonságos a város

2024.05.23. 10:00

Ülésezett az önkormányzat Lentiben

A temetkezésre vonatkozó szabályozásról, valamint a Lenti Rendőrkapitányság elmúlt évi munkájáról is tárgyaltak a képviselők a szerdai soros önkormányzati ülésen Lentiben.

Korosa Titanilla

A helyi közbiztonságról is tárgyalt a képviselő-testület Lentiben

Fotó: Korosa Titanilla

Felülvizsgálták a temetőkről és temetkezésről szóló rendeletet, mivel a lakosság részéről igényként merült fel, hogy a családok elhunytjaikat a már meglévő egyes és kettős sírba rátemetéssel kialakított sírhelyekben további urnák elhelyezésével temethessék el. Az erre vonatkozó szabályozás szerint a hamvakat tartalmazó urnát urnafülkébe elhelyezni, urnasírba temetni vagy sírhelybe, sírboltba rátemetni egyaránt szabad. A rendeletet aszerint módosították, hogy a temetési helybe egyes sírba 1 koporsó és rátemetéssel még 1 koporsó, vagy rátemetéssel 1 koporsó és 2 urna, vagy rátemetéssel 3 urna, egyes sírba koporsós temetés nélkül összesen 6 urna helyezhető el. A rendelet módosításával megelőzhető az elhanyagolt sírok elszaporodása, valamint a helygazdálkodás szempontjából is előnyös. A rendelet hatálya kiterjed a településrészekben található temetőkre is. 

Tárgyalta és elfogadta a testület Lenti Rendőrkapitányság 2023-ra vonatkozó beszámolóját is. Ezzel kapcsolatban elhangzott, hogy a városban a közbiztonság stabil, a bűncselekmények száma kis mértékben emelkedett egyrészt az illegális hulladéklerakás felszámolása, másrészt a kibertérben elkövetett bűncselekmények miatt. A közlekedési balesetek száma az elmúlt évhez képest 5 százalékkal emelkedett, a kapitányság illetékességi területén halálos kimenetű baleset nem történt.  

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában