Ádám Jenő-nap

2024.05.23. 12:00

Koncert és hangszerbemutató Lentiben

Nemrég tartották meg a már hagyományos Ádám Jenő-napot a Lenti Ádám Jenő Alapfokú Művészeti Iskolában.

Korosa Titanilla

Kondákor Vivien (b)és Cséfalvay Anna lépett fel Fotó: Korosa Titanilla

– Ezen a napon az általános iskolák alsó tagozatos tanulóinak hangszerbemutatót szerveztünk, hogy bemutassuk a művészeti iskolában zajló képzéseket – tájékoztatott Rákos Szilvia igazgató. – Ezzel is szeretnék a fiatal korosztály tagjait a művészetek felé terelni, érdeklődésüket felkelteni a zene, a hangszerek iránt, továbbá emlékezetes élményt nyújtani.
A városi művelődési központban megtartott bemutatónapon több száz kisdiák vett részt Lenti általános iskoláiból. A művészeti iskolában működő tanszakok közül többet is megismerhettek. Felléptek a népi játék és néptáncos növendékek, illetve a hegedű, gitár, furulya, zongora, trombita, klarinét és kürt tanszakos tanulók.
Este pedig koncertre várták a zene iránt érdeklődőket, Kondákor Vivien előadásában hallhattak zeneműveket klasszikus gitáron különböző korszakokból és műfajokban. A művészeti iskola gitártanára a győri Széchenyi István Egyetem Művészeti Karának negyedéves gitártanár szakos hallgatója. A zenetanári tanulmányok utolsó előtti tanévében a hallgatóknak számot kell adniuk hangszertudásukról a diplomakoncert keretein belül, amelynek a teljes repertoáranyaga elhangzott az este folyamán. A koncerten egy kamaradarabban Cséfalvay Anna hegedűn működött közre, aki szintén a Széchenyi Egyetem negyedéves hegedűtanár szakos hallgatója. A műsort kettejük közös műsorszáma zárta.
Az érdeklődő gyerekek a művészeti iskolába május végéig iratkozhatnak be.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában