Hagyományt élesztettek újjá

2024.05.22. 12:30

Jövő héten táncolják ki a májusfát Reziben

Április végén sok településhez hasonlóan májusfát állított a Rezi szőlőhegyen a Szőlészeti-Borászati Hagyományok Háznál a „Rezi Rizlingország” Szőlészeti, Borászati, Turisztikai Hagyományőrző és Kulturális Egyesület. A tervek szerint május 31-én, pénteken 17 órakor ünnepélyesen kitáncolják a májusfát.

Zaol.hu

Májusfát állítottak Reziben, jövő héten lesz a kitáncolás. Fotó: ZH

A csapat a fenyőfa kivágása, kérgezése, díszítése, majd a májusfa felállítása után finom étkekkel és még finomabb, a Szent György-napi bormustrán zsűrizett rezi borokkal ünnepelt. A jövő heti rendezvénynek ugyancsak megadják a módját, a majálisi hagyományos ételekkel várják a vendégeket, így pincepörkölt, virsli, palacsinta, a gyermekeknek szörpök, pattogatott kukorica, a felnőtteknek finom borok kerülnek az asztalra. A táncos vigalomról retró zenékkel gondoskodnak. A programot a helyi óvodások és iskolások műsorával kezdik, az egyesület minden érdeklődőt szívesen lát a rezi hagyományok házánál. 
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában