Megerősítették Istenhez tartozásukat

2024.05.23. 07:30

Fiatalok és felnőttek is konfirmáltak a hévízi református gyülekezetben

Az elmúlt két vasárnapon kilencen konfirmáltak a hévízi református gyülekezetben: köztük öt végzős általános iskolás, illetve négy felnőtt.

Péter B. Árpád

Idén öt nyolcadikos fiatal és négy felnőtt konfirmált a hévízi református gyülekezetben, képünkön Péntekné Vizkelety Mártával és a presbiterekkel, hitoktatókkal közösen láthatók

Fotó: ZH

Péntekné Vizkelety Márta lelkipásztor ennek kapcsán előrebocsátotta, a konfirmáció a hit megvallását és megerősítését jelenti. A gyerekek a Heidelbergi Káté kérdéseire adott válaszokkal tettek tanúbizonyságot felkészültségükről és elmélyedésükről, a felnőttek pedig fogadalmukkal erősítették meg Istenhez tartozásukat – nyilvánosan, a gyülekezet előtt.

– E pünkösdi alkalmak is azt fejezték ki: a Szentlélek erősíti a mi hitünket – fogalmazott Péntekné Vizkelety Márta. – Vele betöltekezve tudunk megmaradni és megerősödni. A konfirmáltakat meghívtuk gyülekezetünk szolgáló közösségébe, arra biztatva őket, jöjjenek a templomba a különféle alkalmakra, s maradjanak meg a hitükben.

A hévízi református gyülekezetben évről évre vannak konfirmandusok, akik vállalják a felkészülést, a nyilvános vizsgát, s általuk is gyarapodik hitében s persze létszámában a gyülekezet, tette hozzá a lelkipásztor.

– Ez Isten munkája, de kell a lelkész lelkes, hittel teli szolgálata is. Persze, minden az Úr műve, aki Szentlelke által itt van közöttünk, és erősíti a hitünket – mondta Péntekné Vizkelety Márta.

A hévízi református gyülekezetben mozgalmasak lesznek a következő hónapok is. E héten vasárnap gyermeknapi istentiszteletet tartanak, itt a fiatalokat játékok, meglepetések várják. A hittanévzárót június 16-án rendezik, amelynek részeként az Alma együttest lép fel a templomkertben. Július elsejétől pedig ismét megrendezik a hittantábort Balatongyörökön.

A gyülekezeti alkalmak is folytatódnak, a nyárig például rendszeresen találkoznak a Biblia Kör tagjai, fűzte hozzá a lelkipásztor.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában