Új(ra) életre kelt a keszthelyi Helikon park

2024.05.23. 17:15

A beruházás folytatódik, erre 290 millió forint áll rendelkezésre

Ismét használhatják a Helikon parkot mindazok, akik majdnem Keszthely szívében természetközeli élményre vágynak. Például a futópálya s a játszótér már most is sokak örömére szolgál.

Péter B. Árpád

Manninger Jenő: A beruházás befejezésére 290 millió forint most is rendelkezésre áll Keszthely számláján

Fotó: Péter B. Árpád

A Helikon parkot – a szükséges karbantartási munkálatok után – átadták a nagyközönségnek, s mint Manninger Jenő polgármester emlékeztetett, tavaly a kivitelező nem fejezte be a munkát, a beruházást viszont le kellett zárniuk az uniós pénzügyi ciklus vége miatt. A vállalkozással időközben felmondták a szerződést, és ami elkészült – például a modern játszóteret és a futópályát –, már használhatják a keszthelyiek és az ide látogatók.

– A park jobb állapotban van, mint korábban, de még nincsen kész. Most új közbeszerzést indítottunk, s ha ezt jóváhagyják, megkezdődhetnek a további munkálatok, így például a növénytelepítés. Ide kultúrparkot álmodtunk, és e tervünket véghez is visszük. Ám már most is sokan használják például a futóutat, s érkeznek ide keszthelyiek és vendégek: beszélgetni, találkozni, pihenni – szögezte le a városvezető.

Az új projektet továbbra is támogatja a kormányzat, amelyhez uniós, úgynevezett maradványösszeget használhat majd fel a város. Erre 290 millió forint most is rendelkezésre áll Keszthely számláján, hiszen a fennmaradt támogatást nem kellett visszafizetnie az önkormányzatnak, amelynek, e projektet illetően, már csak a bürokratikus szabályoknak kell megfelelnie.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában