Az azáleák várják a természetkedvelőket

2024.04.23. 12:44

Virágvándor túra a zalaegerszegi Alsóerdő tündérkertjébe

A Tourinform Zalaegerszeg idén ismét barangolásra invitálja az érdeklődőket. A 2024-es „Virágvándor” négy különleges növény mentén kínál kalandot. Márciusban a kockásliliomot fedezhették fel a természetkedvelők, szombaton az Azáleás-völgyet ismerhetik meg.

Zaol.hu

A Tourinform irodában kérhető a Virágvándor menetlevél és a pecsét. Felvételünkön Tuboly Andrea irodavezető

Fotó: Pezzetta Umberto

Eredetileg május 11-én indult volna a csapat az Azáleás-völgybe, azonban a korán érkezett nyárias meleg a vártnál előbb virágba borította a völgyet. A Tourinform iroda így április 27-én, szombaton 9 órai kezdettel indítja a Virágvándor túrát az Azáleás-völgy bejáratánál található Mária képes fától. Az érdeklődők teljes pompájában láthatják Zala vármegye hét természeti csodájának egyikét.

A csapatot a Zalai Teker(g)ők Kerékpáros Sport és Túra Egyesület bronz fokozatú gyalogos túravezetője, Szabó Balázs vezeti. A 4 kilométeres, könnyű túrán kényelmes cipő és öltözet ajánlott – hívja fel a figyelmet Tuboly Andrea, a Tourinform iroda vezetője.

A túrázók a Tourinform irodában beszerezhető Virágvándor vándorlevélre minden alkalommal pecsétet kérhetnek, év végén pedig Virágvándor-jelvénnyel gazdagodhatnak. Szeptember 7-én az őszi kikerics, december 7-én pedig a fenyőtoboz játssza majd a „főszerepet”.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában