A gyerekek gilisztával is megetették az eltévedt állatot

2024.04.20. 18:00

Vakondmentés a kiskanizsai Pipitér Tagóvodában

A vakond általában éjjeli állat, most mégis a napfényre merészkedett. A szeles időjárásban valahogy kikeveredett a biztonságot adó vakondtúrásból a fűbe. Ekkor lépett akcióba a Pipitér Tagóvoda Bagoly csoportosaiból álló mentőcsapat.

Benedek Bálint

A gyerekek a vakondtúrás körül

Forrás: ZH

Fotó: BB

Göndör Réka, a tagintézmény igazgatója elmondta: a gyerekek az óvodapedagógusok segítségével biztonságba helyezték a rémült vakondot, majd visszavitték az üresen álló földtúráshoz. A gyerekek gilisztát is kínáltak neki, amit a vakond elfogyasztott. Mielőtt az érdekes állat visszabújt volna a föld alá, a gyerekeknek még volt idejük alaposan szemügyre venni. Megfigyelték lapát alakú, széles tenyerét, mely mindig kifelé és hátrafelé fordul, erős karmait. Rövid lábait, mákszem nagyságú szemeit. A bátrabbak megsimogatták fekete, bársonyos szőrzetét. Az óvodapedagógusoktól megtudták, hogy hegyes, mozgékony orra egyben tapogató eszközül is szolgál.

Forrás: ZH

A kis vakond, mintha meg akarná hálálni a segítséget, még egy darabig szemlélődött a vakondtúrás bejáratánál, mielőtt végleg eltűnt.

– A vakond már a negyedik állat, mely segítségre szorult óvodánk környékén - folytatta Göndör Réka. – Mentettünk már sarlós fecskét, papagájt, sünt is. Állatbarát Óvoda címünk kötelez, és úgy tűnik, időről időre próbatétel elé állítja a közösségünket. A természet megóvására, az állatok szeretetére és védelmére nem elég felhívni a figyelmet, de hiteles, jó és követendő példát kell mutatni. A segítségnyújtáson túl az óvodapedagógusok kihasználták a vakondmentésben rejlő tanulási lehetőséget is. Olyan információkat, gyakorlati tapasztalásokat szereztek a gyermekek, melyet nem lehet csak könyvekből vagy elbeszélésekből.

Forrás: ZH

A Föld napjához közeledve ezzel az újabb mentési akcióval ismét sikerült az óvodások szemléletét formálni, hogy „ne csak 1 nap, de 365 nap legyen a Föld napja”!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában