ÉVE: fölényeskedés, majd mély hallgatás

2024.04.12. 13:43

Több kérdés is felvetődik a nagykanizsai víztorony-ügy kapcsán

Végül mégiscsak bebizonyosodott, hogy a Petőfi utcai víztorony külső felújítására időhiány miatt nem kerülhetett sor, ráadásul Horváth Jácint és az Éljen VárosuNK! Egyesület (ÉVE) frakciója ezt a hibát még egy jogsértéssel is tetézte, amikor a Vízművel eredménytelenné nyilváníttatták a közbeszerzési eljárást – mutatott rá Bene Csaba, a nagykanizsai Fidesz elnökségi tagja annak kapcsán, hogy a közbeszerzési döntőbizottság a napokban 1 millió forintos bírságot szabott ki a szolgáltatóra.

Pásztor András

Bene Csaba: több kérdésre is választ várunk Horváth Jácinttól és az ÉVE-frakciótól

Fotó: ZH Archívum

Mint arra Bene Csaba emlékeztetett: az 588 millió forintos kormányzati támogatást roppant lassan – közel két év alatt – használta fel a várost irányító ÉVE-frakció, ezért a víztorony külső felújítására már nem volt idő.

– Ezt maga Horváth Jácint ismerte el a Kanizsa Médiaház 2023. november 8-i adásában, ahol elmondta, hogy a Vízművet ők bízták meg egy feltételes közbeszerzés kiírására, amihez végül nem biztosította az önkormányzat a forrást – foglalta össze Bene Csaba, aki hozzátette: Horváth Jácint, az ÉVE polgármester jelöltje fölényeskedve azt is közölte, hogy a Vízmű szabályosan járt el és hogy ezt közbeszerzési döntőbizottság is megállapítja majd. – Hát nem így történt, a közbeszerzési döntőbizottság ugyanis több jogsértést állapított meg, ezért aztán komoly büntetést szabott ki. Az igazán megdöbbentő mégsem ez, hanem ami a kulisszák mögött történhetett. Bárki szerint is hihető az a magyarázat, hogy a Vízmű vezetése önmagától mondott le a víztorony felújításáról, miközben pontosan tudták, hogy a felújítás indokolt és időszerű? Nem az történt véletlenül, hogy nem az a vállalkozó adta a legkedvezőbb árajánlatot, akit Horváth Jácinték reméltek? Ha így történt, ki utasította a közbeszerzés érvénytelenítésére a Vízmű vezetését?

Bene Csaba szerint nem véletlen, hogy hallgatásba burkolózik az ÉVE, hiszen a kiszabott büntetés tükrében ezekre a kellemetlen kérdésekre is választ kellenne adniuk.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában