Így ünnepelték a felújított könyvtárat és a költészet napját

2024.04.22. 12:30

Szavalóversenyt rendeztek a Mindszenty-iskolában

Megújult a zalaegerszegi Mindszenty József Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium könyvtára, aminek ünnepélyes átadójáról múlt héten írtunk. A hétmillió forintos beruházás az iskolát fenntartó rend, az intézmény alapítványa és a szülői munkaközösség összefogásában valósult meg. Ez alkalomból egy héttel később rendezték meg hagyományos szavalóversenyüket.

Mozsár Eszter

A Mindszenty-iskola hagyományos szavalóversenyét a felújított könyvtárban tartották, ahol Bogdán Vanessza szerepelt elsőként. Balról jobbra a zsűri: Olasz Szabó Tímea, Kiss Gábor és Kürnyek Róbert.

Fotó: Pezzetta Umberto

Az intézményben régi hagyomány, hogy a magyar költészet napja alkalmából szavalóversenyt rendeznek, jelezte érdeklődésünkre Tóth Csilla főszervező, magyar-történelem szakos mesterpedagógus. Mint mondta, a program tehetségkutató verseny egyben, idén a 120 éve született Keresztury Dezső tiszteletére választották kötelezőként a város díszpolgárának Ifjúság című költeményét. Az iskola ezzel kapcsolódik az emlékévhez.

A verseny előtt Kürnyek Róbert iskolalelkész szentelte fel a megszépült épületrészt. A zsűriben Kiss Gábor főkönyvtáros, Olasz Szabó Tímea magyar-történelem szakos tanár és Kürnyek Róbert foglalt helyet.

Eredmények:

  1. helyezés: Süle Zsolt (10.a)
  2. helyezés: Miklós Rozália (10.c)
  3. helyezés: Reman Edvin (10.b)

Különdíjat kapott: Kálmán Rozina (9.b) és Szilvás Máté(10.a)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában