Már 172 éves a hazai ellátás

2024.04.22. 18:30

Szakmai programmal egybekötött ünnepséget tartottak Nagykanizsán a bölcsődék napja alkalmából - fotógaléria

A bölcsődék napja alkalmából a Corvin utcai Manóvár bölcsődében rendeztek szakmai nappal egybekötött ünnepséget, ahol elismeréseket is átadtak.

Benedek Bálint

A díjazottak a vezetőkkel és a polgármesterrel, balról: Bagarus Ágnes, a humán és hatósági osztály osztályvezetője, Lukács Erika, Bartoly Ferencné, Csorba Anikó, Kucsebár Józsefné és Balogh László

Fotó: Szakony Attila

Az eseményen megjelent bölcsődei dolgozókat Lukács Erika, a Nagykanizsai Egyesített Bölcsőde vezetője köszöntötte. Beszédében elmondta: a bölcsődei hálózat 172 éves, az első fővárosi intézményben öt csoportszobában 38 kisgyermek ellátásáról gondoskodtak. Az eltelt évtizedekben ugyan sokat változott a kép, de a szakemberek elhivatottsága egy pillanatra sem.

- A bölcsődék falain belül dolgozók fáradhatatlanul munkálkodnak a kisgyermekekért - folytatta. - Ebben az életkorban az általunk nyújtott nevelés és gondozás meghatározó szerepet játszik a gyermekek kognitív és szociális fejlődésében.

Ezt követően Balogh László polgármester köszöntötte az egybegyűlteket. Kiemelte: sokat kell gondozni a gyermeki lelket, hogy ráleljen önmagára és képességei kibontakozzanak.  Éppen ezért fontos, hogy már kicsi korban találkozzanak a gondolattal, hogy milyen nélkülözhetetlen számukra a közösség.

- A bölcsődék nem csupán helyek a gyerekek felügyeletére és gondozására - folytatta. - Ezek az intézmények olyan közösségek, ahol minden gyermek jogait tiszteletben tartják és elősegítik. A mostani remek alkalom, hogy elismerjük a bölcsődei dolgozók áldozatos munkáját és elkötelezettségét, akik mindennapjukat azért adják, hogy minden gyermek biztonságban és boldogan érezhesse magát.

Majd átadták az elismeréseket. Az év bölcsődei dolgozója címet Csorba Anikó gazdasági titkár vehette át. Nyugdíjba vonulása alkalmából pedig Kucsebár Józsefné és Bartoly Ferencné kapott elismerő oklevelet. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában