Versenyek – diákoknak

2024.04.12. 18:30

Megmérettek két keréken

A kerékpározás professzionális szintjét mutatták be pénteken azok a fiatalok, akik az Alsóerdei Sport- és Élményparkban gyűltek össze, ahol két verseny megyei döntői zajlottak.

Arany Gábor

Lukács Roland hibapont nélkül teljesítette az ügyeségi pályát

Fotó: A szerző

A baleset-megelőzési bizottság által az általános iskolák felső tagozatos diákjai számára meghirdetett Kerékpáros Iskola Kupára a négy városi döntőből nyolc lány és nyolc fiú jutott be, árulta el érdeklődésünkre a Horváth László alezredes, a megyei baleset-megelőzési bizottság titkára.  A versenyzőknek a KRESZ-tudásuk bizonyítására 25 kérdésből álló tesztlapot kellett kitölteni. Ezt követte az ügyességi pálya, ahol bóják, oszlopok pallók között különböző feladatokat hajtottak végre. Mindezek mellett a szabályok gyakorlati alkalmazását is felmérték, ehhez pedig a KRESZ-park tökéletes környezetet nyújtott.

A Kerékpáros Iskola Kupa országos, Miskolcon május 7-9-én rendezendő döntőjére Juszt Noémi (Söjtör) és Lukács Roland jutott tovább. Utóbbi – a pókaszepetki iskola nyolcadikos diákjai – kérdésünkre elárulta, miszerint élete első hivatalos versenyén vett részt. Ráadásul a kerékpáros megméretés után elsietett, hogy abszolválja a segédmotor-kerékpáros vizsgáját is.

Pénteken rendezték meg a Magyar Autóklub hagyományos versenyét, a Ki a mester két keréken? címmel, ennek megyei döntőjében négy 10-12 éves diák vetélkedett. Kiss Ambrus, az Autóklub nyugat-dunántúli regionális szervezetének elnöke arról is szólt, hogy a május 23-ai budapesti országos döntő nyertesei részt vesznek majd az európai döntőben, amit Párizsban tartanak szeptemberben. Pénteki alsóerdei eredménye alapján Csiszár Dalma (Pókaszepetk) és Vizsi Krisztián (Söjtör) képviseli Zalát a budapesti versenyen. 
 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában