A környezettudatosság fontosságára figyelmeztetnek

2024.04.17. 10:00

"Klímakirakós" címmel családi programot tart az egyetemi központ Nagykanizsán a Csónakázó-tónál

Nagykanizsán "Klímakirakós" címmel környezettudatos családi napot szervez a Pannon Egyetem Nagykanizsa Körforgásos Gazdaság Egyetemi Központ április 20-án (szombat) 10 órától.

Benedek Bálint

Fotó: Szakony Attila

A program leírásából kiderül, hogy ez egy olyan nap lesz, amikor a látogatók kerékpározhatnak, erdőt járhatnak, helyi termelőkkel találkozhatnak. Ráadásul a családi vetélkedőkkel, vezetett erdőjárással színesített esemény állatbarát, ezért a kutyát is el lehet vinni.

A rendezvény 10 órakor az Eötvös téren kezdődik, ahonnan a kerékpárosok és a futók a Csónakázó-tóra kirándulhatnak. Ha odaértek nincs más dolguk, mint megtalálni a PEN sátrát. Innen indul majd 11.30 órakor a környezettudatos családi vetélkedő, 10 állomáspont felkeresésével. A résztvevőknek teljesítenie kell a különböző fenntarthatósággal kapcsolatos feladatokat és érdemes törekedniük arra is, hogy környezettudatosak maradjanak. Aki a gyermekeivel más programra vágyik, 11.30 órától gyógynövényes mesefoglalkozást is tartanak a gyerekeknek. A kistermelői 13 órától települnek ki a tópartra, s többen bemutatókkal is kedveskednek a látogatóknak. Sőt az eseménysorban 15 órától hulladék szelektálási bemutató lesz, majd zárásként a 16 órakor kezdődő tombola sorsoláson értékes ajándékokat sorsolnak ki.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában