Széles körű összefogás az SMA-beteg kislány kezelésének támogatására

2024.04.05. 11:39

A jótékonysági licit után jótékonysági napot rendeznek Hahóton Jázminért

Koncertekkel és vacsorás bállal színesített jótékonysági napot tartanak április 20-án a hahóti művelődési házban Jázmin javára. A bocföldei kislány 2023. augusztus 13-án SMA 1-es típusú betegséggel jött a világra, kérdéses, hogy tud-e majd járni. A Jázmin Csodája Alapítvány javára Horváth-Szenczy Zsófia és Horváth Balázs a hahóti kezdeményezés két fő szervezője jótékonysági licitet indított február elején, ugyanazon céllal, hogy adományokat szerezzenek a gerincvelői izomsorvadásban szenvedő kislány kezelésének és fejlesztésének támogatására.

Antal Lívia

Jótékonysági napot szerveznek Jázminért

Fotó: ZH

- A jótékonysági licitre neves sportklubok és szurkolóik mozdultak meg Zalában és országszerte, amely során hihetetlen, hogy milyen sok segítőkész emberrel ismerkedhettünk meg - mondta el érdeklődésünkre Horváth-Szenczy Zsófia. - Például Német Zsolttal, Király Gábor sajtósával, Murár-Biczó Nikolettával, a Győri Audi ETO KC kommunikációs munkatársával, és Slaktra Petrával, a Magyar Vízilabda Szövetség utánpótlás csapatmenedzserével. A jótékonysági licit nyerteseit pedig a kiértesítést követően ismerhettük meg. Kiderült, hogy a ZTE KK dedikált kosárlabdájára és mezére ugyanazok licitáltak, akik előzőleg a Jázmin javára gyűjtést szervező szurkolótáborok összefogását szervezték, Farkas László és Szántó Róbert. Volt olyan licitnyertes, aki 40 ezer forinttal nyert, de jelezte, hogy 50 ezer forintot szeretne utalni. Nem tudjuk elégszer megköszönni a csapatoknak, és nem utolsósorban a licitálóknak a támogatást és a segítséget. Nagyon sok jót adott nekem a jótékonysági licit és nap szervezése, visszaadta az emberekbe vetett hitemet, amiért külön hálás vagyok Jázminnak is.

jótékonyság
A jótékonysági nap plakátja

A Jázmin Csodája Alapítvány javára januárban rendezett jótékonysági bált Bocfölde önkormányzata. A család Bocföldén él, de az édesapa Hahótról származott el, a szervező hahóti házaspár egyrészt emiatt szeretne segíteni. De ennél sokkal többről van szó. Horváth-Szenczy Zsófia négy évvel ezelőtt találkozott a szintén SMA 1-es típusú betegséggel született Zente történetével egy televíziós tudósításban. Mint mondta, megérintette, hogy mennyire drága a gyógyszer, amit a szülők nem tudnak kifizetni. Folyamatosan követte a pécsi kisfiú megsegítésére a Facebookon akkor létrehozott csoportot, felajánlott és vett tárgyakat a licit során. Közben más gyerekek sorsával, tragédiáival is szembesült. Amikor meghallotta Jázmin esetét, nem volt kérdés számára, hogy mindent megtegyen, amit csak lehet.

A jótékonysági nap április 20-án 13 órától 

Sütivásárral kezdődik Jázmin gyógyulásáért szervezett program a hahóti művelődési házban, amelyre mindenkit szeretettel várunk. Fellép a Press Dance, a Harisnyás Pipik, Szelle Szilárd & Polyák Rita, Szikra László humorista és Veiger Csaba Akusztik az ügyet támogatandó. Közben tűzoltóautó-bemutató, légvár és arcfestés is lesz a gyerekeknek. A délutáni programok ingyenesek. Az esti jótékonysági bál vacsorával, amelyre április 15-ig várják az igényeket, 5000 forintba, anélkül 2500 forintba kerül. Támogatói jegyet is lehet vásárolni tetszés szerinti összegben – mondta el Horváth-Szenczy Zsófia. Facebook-oldalán a jótékonysági nap plakátján minden információt megtalálnak az érdeklődők.

Az eredetileg április 2-ával zárult jótékonysági licit folytatódik. A Hahóton fogorvosként dolgozó Lubics Szilvia amatőr hosszútávfutó és ultramaratonista, az Ultrabalaton és a Spartathlon többszörös győztese dedikált könyvét és polóját ajánlotta fel. Szappan Zoltán pedig a Videoton FC-től egy dedikált futball-labdát.

Sportklubok és sportolók, akik felajánlásokkal segítették a jótékonysági licitet

A jó ügy érdekében összefogott a magyar kosárlabda négy legnagyobb szurkolótábora, a Zalakerámia ZTE KK, az Egis Körmend, a Sopron KC és a szombathelyi Falco KC. Dedikált kosárlabdákat, a ZTE KK mezt is ajánlott fel. Dávid Kornél 127-szeres válogatott magyar kosárlabdázó kézjegyével ellátott kosárlabdát juttatott el a szervezők számára. Az ország futballklubjai is felsorakoztak az ügy mellé, így a ZTE, az FTC, a Fehérvár FC, a Videoton FC, valamint az MTK Budapest FC, amely nem focilabdát, hanem dedikált mezt ajánlott fel. A Sport TV labdarúgással foglalkozó adásainak szakértői, egykori válogatott labdarúgók, illetve műsorvezetői dedikált, hátoldalán „Ronaldo 7” felirattal ellátott eredeti Juventus mezt adományoztak. Horváth Miklós Szoboszlai Dominik portréját ajánlotta fel.

Dedikált mezt küldött a licitre a Győri Audi ETO KC, az ötszörös Bajnokok Ligája győztes női kézilabdacsapat. A magyar férfi kézilabda-válogatott, továbbá a 27-szeres magyar bajnok Telekom Veszprém KC is felajánlott egy-egy dedikált mezt. A Magyar Vízilabda Szövetség a Fukuokában világbajnokságot nyert férfi-válogatott tagjai által aláírt labdát juttatta el.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában