Zömében pontyokat vettek ki a vízből

2024.04.08. 08:30

Három szektorban horgásztak a versenyzők Pusztaszentlászlón

Idei első halfogó versenyét rendezte meg szombaton Pusztaszentlászlón a helyi Haladás Horgász Egyesület. A benevezett horgászok csak feeder technikával próbálkozhattak.

Gyuricza Ferenc

A verseny dobogós helyezettjei, balról Dávid Lajos, László Péter és Kassai Norbert a két főszervezővel, Bakonyi Zsolttal és Szekeres Zoltánnal

Fotó: Gyuricza Ferenc

A tó adottságai miatt a szervezők maximum 25 főben limitálták a résztvevők létszámát. Az egyesület elnökségi tagja, Szekeres Zoltán elmondta: az előzetes regisztráció során valamennyi hely elkelt, ám magán a versenyen végül valamivel kevesebben vettek részt. A horgászok egy bottal, illetve azon egy horoggal próbálkozhattak, s etetőbotot is csak akkor használhattak, ha arra az időre a horgászatot felfüggesztették.   

- Három szektort alakítottunk ki, hogy közel azonos esélyt tudjunk mindenki számára biztosítani – magyarázta Szekeres Zoltán. – A tó ugyanis nem egyformán működik, a víz felmelegedése miatt a halak a gáthoz közelebb eső területekről, ahol nagyobb a medermélység, a déli és nyugati oldalra húzódtak át, így egy abszolút verseny esetén a gát közelébe kisorsolt horgászok hátránnyal indultak volna. A dobogós helyeket a három szektorgyőztes kapta, függetlenül attól, hogy a szektor többi versenyzője hogyan teljesített. A végeredmény megállapításánál csak a kifogott halak össztömegét vettük alapul.

A három szektorgyőztes közül a legjobban a zalatárnoki László Péter teljesített, nála összesen 20,15 kilogrammot mutatott a mérleg. Az abszolút második helyen a baki Kassai Norbert végzett 19,55 kilogrammal, míg a harmadik a söjtöri Dávid Lajos lett 6,73 kilogrammal. László Péter elmondta: a verseny alatt nagyon rapszodikusan mozogtak a halak, az első másfél órában több kapása is volt, majd egy időre teljesen elcsendesedtek, s csak fél egy után indultak meg újra.

- Összesen nyolc pontyot sikerült kifognom, illetve két keszeget – tette még hozzá. – A pontyok többsége átlagos nagyságú, két kilogramm körüli volt, de akadt köztük egy öt kilós is.

A verseny másik főszervezője, Bakonyi Zsolt annyit tett még hozzá, hogy a kifogott halak össztömege 136,7 kilogrammot tett ki. A fogást produkáló versenyzők átlagosan 7,5 kilogramm körül teljesítettek. Zömében pontyokat vettek ki a vízből, de néhány keszeg, illetve koi ponty is horogra akadt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában