Bene Csaba szerint az ÉVE-frakció kiüresítette a polgármesteri tisztséget

2024.04.05. 16:30

Elégedettek-e a nagykanizsaiak?

Egyetlen kérdést kell feltennie minden kanizsai választópolgárnak, mégpedig azt, hogy elégedettek-e a város fejlődésével 2019 óta – hangsúlyozta Bene Csaba, a Fidesz kanizsai elnökségének tagja annak kapcsán, hogy a minap bemutatta képviselőjelöltjeit az Éljen VárosuNK! Egyesület (ÉVE).

Pásztor András

Bene Csaba: Az ÉVE nem tud változást hozni

Fotó: Pásztor András

Bene Csaba rámutatott: az előző helyhatósági választáson az ÉVE egyfős többséget szerzett a közgyűlésben és noha Balogh László, a Fidesz-KDNP színeiben lett polgármester, attól még minden releváns döntést az ÉVE hozott meg.

– A választópolgároknak azt kell eldönteniük, hogy az elmúlt cirka négy és fél évben elégedettek voltak e a várost vezető ÉVE munkájával – mondta Bene Csaba, aki hozzátette: ő maga úgy látja, hogy az ÉVE számos ígéretét nem tudta megvalósítani, erre a legékesebb bizonyíték a Hevesi-Rózsa utcai körforgalom, de a zeneiskola átköltöztetése sem valósult meg, vagy éppen az 588 millió forintos kormányzati támogatás egy részének visszafizetése is a Fodor Csaba irányította többséget terheli. – Mindeközben magukénak tulajdonítanak olyan fejlesztéseket, melyekhez a kormány adott anyagi támogatást, mint például az új ipari park kialakítása.

Bene Csaba hozzátette: az ÉVE-frakció kiüresítette a polgármesteri tisztséget, szinte minden jogkört elvonva Balogh Lászlótól.

– Horváth Jácint és társai büszkén hirdetik, hogy nem kívánnak együttműködni a kormánnyal, ami egy megyei jogú város esetében a további leépüléshez vezet – fogalmazott Bene Csaba, aki emlékeztetett: az ÉVE sosem vállalta döntéseinek felelősségét, hol a járványt, hol a kormányt, hol a kisebbségben lévő Fidesz-frakciót hibáztatták saját sikertelenségükért.
Bene Csaba szerint az ÉVE városvezetési módszereiben nem lehet változásra számítani, hiszen szinte kivétel nélkül ugyanazokat a képviselőket jelölték, akik eddig is a közgyűlésben ültek. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában