Régészet játszóházzal készültek

2024.04.06. 19:00

Családi délután a Göcseji Múzeumban - fotógaléria

Régészeti feltárás, őskori kultikus agyagtárgyak, valamint Árpád-kori templommakett készítése és rézdrótból bronzkori ékszerek hajtogatása. Egyebek mellett ezekkel a foglalkozásokkal várták szombaton délután a családokat a zalaegerszegi Göcseji Múzeum régészeti játszóházába.

Mozsár Eszter

Németh Noémi és Németh Kornélia nagymamájukkal, Horváthé Pintér Évával érkeztek, a gyerekeknek Orha Zoltán régész-muzeológus mutatta be az ásatás rejtelmeit.

Fotó: Mozsár Eszter

A jó időnek köszönhetően gyerekek az intézmény előtt is játszhattak, valamint a múzeumpedagógia teremben foglalatoskodtak. Ott jártunkkor Orha Zoltán régész-muzeológus mellett éppen egy sírt tártak fel, ahogy a nagyok: spaklival, szitával, ecsettel. A játék során a kicsik természetesen különféle kincsekre is lelhettek. A régészeti osztály munkatársai élményszerűen mutatták be munkájukat az érdeklődőknek. Havasi Bálint, a Zalaegerszegi Múzeumok Igazgatóságának vezetője elmondta, az intézményegységek felváltva minden hétvégén szerveznek családi programot, miközben készülnek a májusi város napjára, amikor történeti játszóházat szerveznek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában