Önkormányzati választás 2024

2024.04.16. 13:59

Civil jelölteket indít a Tiéd a Város Egyesület az önkormányzati választáson

Nem indít önállóan jelölteket három megyeszékhelyi ellenzéki párt az önkormányzati választáson.

 Egyebek mellett ezt jelentették be kedden a Tiéd a Város Egyesület sajtótájékoztatóján Góra Balázs, dr. Paksy Zoltán, Benke Richárd, valamint Hartmann Miklós részvételével. 

Mint ismeretes, a 2019-es önkormányzati választáson a Tiéd a Város Egyesület színeiben civil szervezetek, valamint öt párt – Demokratikus Koalíció, Jobbik, Lehet Más a Politika, Magyar Szocialista Párt, Momentum Mozgalom – támogatásával állítottak jelölteket. Az a hírekből már tudható, hogy az idei, június 9-ei önkormányzati választáson a megyeszékhelyen a DK és a Momentum együtt indul. A Tiéd a Város pedig ez alkalommal a három megmaradt párt – Jobbik, LMP, MSZP – támogatásával ugyan, de civil jelöltekkel kívánja megméretni magát, azaz nem valamely pártban aktívan politizáló személyeket indítanak. S hogy kiket, nos, ezt később teszik közzé.
A tájékoztatón az egyesület alapítója, volt elnöke, Hartmann Miklós úgy fogalmazott, anno az egyesület létrehozásával minél szélesebb réteg képviseletét kívánták megvalósítani. Véleménye szerint az önkormányzás nem a pártok dolga, ezért szükséges minél szélesebb körből, s minél több civilt jelölni a képviselő-testületekbe. A választási rendszer gyakori átalakítása azonban inkább az ügyeskedést szolgálta a hatalom megtartása érdekében, fogalmazott. Szólt arról is, hogy az elmúlt években az önkormányzatok jogköre, mozgási lehetősége folyamatosan szűkült, számos területen újraállamosítás zajlott le.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában