70 mintát kóstolt, értékelt a zsűri

2024.04.16. 08:30

Az Andráshidai Borbarát Kör 15. borbírálata térségire sikeredett

Az Andráshidai Borbarát Kör 15. alkalommal rendezte meg a közelmúltban borversenyét, amely térségire sikeredett, mert csatári, baki és zalalövői borokat is értékelt a zsűri. A helyiekkel együtt összesen hetvenet.

Antal Lívia

Az Andráshidai Borbarát Kör borbírálatán a településrész legjobb fehérborát és legjobb vörösborát is kiválasztották

Fotó: Antal Lívia

Az Andráshidai Borbarát Kör jelenleg 54 tagot számlál, s mint közösség, 15 éve tölt be meghatározó szerepet Zalaegerszeg ezen városrészének életében, hangzott el Balaicz Zoltán polgármester köszöntőjében. 

Andráshidán még nem ivott rossz bort. Látszik, hogy a borbarát kör tagjai a szőlőművelés és a borkészítés terén is igyekeznek a legjobbat kihozni magukból, mondta Domján István, a településrész önkormányzati képviselője.

A dr. Pálfi Dénes kertészmérnök, Marton Enikő borász és Sabján Károly kertészmérnök alkotta zsűri 70 mintát, közte 39 fehérbort, 12 rozét és 19 vörösbort kóstolt. Ebedli Zsolt, az Andráshidai Borbarát Kör elnöke hirdette ki az eredményt. A 39 fehérborból 9 lett aranyérmes, 15 ezüst- és 11 bronzérmet érdemelt, 4 pedig oklevelet. A rozét és a vörösbort együtt értékelték. A 31 mintából 9 arany-, 8 ezüst- és 8 bronzérmes lett, és 6 oklevelet kapott. A zsűri kiválasztotta Andráshida legjobb fehérborát, amit Neuhold László Sauvignon blanc bora érdemelt ki, Andráshida legjobb vörösbora az Andráshidai Borbarát Kör elnöke Zweigelt-je lett. Ebedli Zsolt mindenkinek megköszönte munkáját, illetve a részvételt, közte Béres Gyulának, a Baki Kistermelők Baráti Egyesülete elnökének, valamint Galambos Istvánnak, a Zalalövői Borbarát Kör Egyesület elnökének.

Olában, Egerszeghegyen, Ebergényben, az Öreghegyen, Vorhotán és a csácsi-hegyen művelik a szőlőt, és készítik boraikat az andráshidai termelők, akik tombolasorsolással és vacsorával zárták borversenyüket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában