Erős nemzetközi mezőny

2024.04.12. 16:00

A lenti Kelta Álom Ír Sztepp Tánccsoport sikerei Belgiumban

Sikeresen szerepeltek a lenti Kelta Álom Ír Sztepp Tánccsoport tagjai április elején Belgiumban, Liége-ben a World Irish Dance Association (WIDA) ír tánc világbajnokságon és nemzetközi táncversenyen.

Korosa Titanilla

Sabján Botond

Fotó: Korosa Titanilla

Az első napon a Kelta Álom Ír Sztepp Tánccsoport táncosa, Sabján Botond mérette meg magát 2 szinten (haladó és középhaladó) összesen 7 táncból, ahol több dobogós eredményt is elért. (Primary hornpipe 2.hely, Primary treble jig 1., Intermediate reel 2., Intermediate single jig 3., Intermediate light jig 1., Intermediate slip jig 5., Intermediate traditional set dance 1.)

Az utolsó napon Deák Fanni indult az ír tánc világbajnokságon, ahol kiválóan teljesített, mivel a négy körös versenyben három kör után kiérdemelte a legjobb 50 százalékos táncosnak járó "recall"-t, azaz a visszahívást, és eltáncolhatta a negyedik táncát, ezáltal nem csak a szólókörökben, hanem az összesített pontversenyben is díjazták, mely alapján az U30 korosztályban dobogóra állhatott, a világbajnokságon 5. helyezést ért el.

Deák Fanni
Fotó: Korosa Titanilla

Magyarországot képviselte még a Közép-európai Ír Tánc Akadémia (CEIDA) 3 táncosa, akik szintén megkapták a recallt, és nagyszerű eredményeket értek el, a saját korosztályukban Kodak Adrienn a 3., Kósa Titanilla a 4., Zimboránné Jakubek Dorottya a 7. legjobb táncosnak bizonyult a világon, egy nagyon erős mezőnyben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában