A Föld védelmében...

2024.04.22. 13:02

A körforgásos szemléletről gyerekeknek Nagyrécsén

Április 22. a Föld napja. A jeles eseményre készülve a nagyrécsei iskolában előadást tartott a Pannon Egyetem Nagykanizsa Körforgásos Gazdaság Egyetemi Központ egyik oktatója, Mezőfi Nóra.

Benedek Bálint

A tanulók értékes és érdekes ismeretekhez jutottak

Forrás: ZH

Az alsó tagozatosok interaktív, játékos programon vettek részt, amelyen a gyerekek megismerték a hulladékok típusait, azok kezelésének módját. A foglalkozás során megtanulták, hogyan kell szelektíven hulladékot gyűjteni, s az újrahasznosítás folyamatát. Cél, hogy a gyerekek felismerjék, hogy a hulladék nem szemét, valamint, hogy kialakítsák és erősítsék a körforgásosság lényegét. 
A felsősök szintén megismerkedhettek a fenntarthatóság és a körforgásos gazdaság fogalmával. A tanulók értékes és érdekes ismeretekhez jutottak, például szó esett számos inspiráló jó gyakorlatról és arról, hogyan lehet saját életükben, nagyszüleik mintájára körforgásos szemléletre törekedni. A gyerekek aktívan, érdeklődve és lelkesen vettek részt a foglalkozáson, a játékos, élményalapú tanulás fokozta a megértést és a kreatív gondolkodást.

A program egy pillanata 
Forrás: ZH

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában