VÁROSHÁZA

2024.03.18. 08:00

Zalaegerszegi lomtalanítás március 21-ig

Zaol.hu

Zalaegerszeg MJV Önkormányzata a Zalai Közszolgáltató Nonprofit Kft. közreműködésével Zalaegerszegen a családi házban élők részére, házhoz menő lomtalanítási akciót szervez, melynek időpontja városrészektől függően 2024. március 04. és 2023. március 21. között lesz.

Felhívjuk a Tisztelt Lakosság figyelmét, hogy a 2024.-es esztendőben is városrészenként egy nap lesz felajánlva a családi házas övezetekben a lomtalanítás igénybevételére!

Társaságunk lakóingatlanonként maximum 3 m3 lomhulladékot szállít el.

A lomtalanítást kérő ingatlantulajdonosoknak a városrészenként felajánlott gyűjtési napra kell bejelenteni szállítási igényüket. A szolgáltató csak az igénybejelentést leadó ingatlanokat keresi fel! Az érintett ingatlanon rendelkezni kell érvényes hulladékszállítási előfizetéssel, valamint a lomtalanítás igénybevétele csak díjtartozás mentesség esetén lehetséges. A lom hulladékokat az időpont egyeztetéssel rendelkező átvételi napon, reggel 7:00 óráig kell kihelyezni kerítésen belül, a tehergépjárművel megközelíthető bejárati kaputól maximum 5 méter távolságra.

A szolgáltató dolgozóinak ingatlanra történő bejutását az ingatlantulajdonosnak, ingatlanhasználónak kell biztosítania!

Kérjük, hogy a lomtalanítás során átadható hulladékok körét, illetve azon hulladékok körét amelyek a lomtalanítás során nem kerülnek elszállításra, szíveskedjenek fokozott figyelemmel áttanulmányozni.

A Zalai Közszolgáltató Kft. a lomtalanítási akció keretében az alábbi nagy darabos, szilárd hulladékokat szállítja el:

· bútorok, nem elektromos berendezési tárgyak, (pl.: ágy, ülőgarnitúra, polc, szekrény, asztal, szék, fogas, szőnyeg, edények stb.),

· kerti bútor garnitúra,

· nagyobb játék,

Felhívjuk a figyelmet, hogy a 72/2013. (VIII. 27.) VM rendelet alapján nem számítanak lomhulladéknak, ezért a lomtalanítás során nem kerülnek elszállításra:

· vegyes háztartási hulladékok (zsákolt állapotban sem),

· ruha, textília ( zsákolt állapotban sem)

· szelektív hulladékgyűjtés keretében átvételre kerülő, újrahasznosítható hulladékok (műanyag-, papír-, fém-, üveg csomagolóanyagok, újságok, nyomtatványok, könyvek, stb.)

· fásszárú és lágyszárú növényi, zöld hulladékok pl. fű, falevél, ágak, gallyak (zsákolt állapotban sem),

· építési-bontási hulladékok (pl.: építőanyag maradék, törmelék, WC csésze, kibontott nyílászárók, ablakkeret, redőny, ablaküveg, ajtó, szigetelőanyag, burkolatok, padlószőnyeg, lambéria, tapéta, ereszcsatorna stb.),

· veszélyes hulladék, és azok göngyölegei (pl.: gyógyszeres dobozok, festékes, olajos, lakkos flakonok, akkumulátor, elemek, vegyszeres dobozok, kannák, növényvédőszer, fáradtolaj stb.) valamint járműalkatrészek, járművek bontásából

származó hulladék,

· elektromos berendezések (pl.: televízió, monitor, hűtő, számítógép, mosógép stb.) és ezek bontásából származó hulladékok,

· személyautók, motorkerékpár, tehergépjárművek, mezőgazdasági munkagépek gumiabroncsai

· továbbá nem kerülnek elszállításra a felsorolásból kimaradt egyéb, vagy a háztartási mennyiséget meghaladó, üzletszerűen folytatott tevékenységek hulladékai.

A lomhulladék és a vegyes hulladék fogalomkörébe nem tartozó, egyéb háztartási hulladék átadási lehetőségéről tájékozódjon a hulladékudvar átvételi feltételeinél illetve díj ellenében lehetőség van konténerrendelésre.

A kötegelt zöld- és fa hulladékok gyűjtése a tavasz folyamán egy későbbi időpontban lesz megtartva

A lomtalanítási igényeket a 92/900-036/5-ös menüpont alatti telefonszámon, honlapunkon www.zkn.hu illetve a [email protected] e-mail címen lehet bejelenteni. Az igényeket a meghirdetett időpont előtti munkanap 12.00. óráig lehet leadni.

Időpontok:

2024. március 19. Kedd Zrínyi u környéke

Besenyő

Botfa

2024. március 20. Szerda Csácsi- hegy

Cserlap

Bozsoki-hegy

Gévahegy

Pipahegy

2024. március 21. Csütörtök Becsali

Bazita

Landorhegy

Szívhegy

Vakaroshegy

Gálafej

Öreghegy

Jánkahegy

Lukahegy

Közreműködésüket előre is köszönjük!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában