Kozmetikai cég segített

2024.03.12. 18:30

Újabb fejlesztés a mammográfiai centrumban Nagykanizsán

A Nagykanizsai Kanizsai Dorottya Kórház mammográfiai centrumában a betegek magas színvonalú ellátását szolgálják azok a berendezések, melyek beszerzését egy kozmetikai cég alapítványa 5 millió forinttal támogatta.

Benedek Bálint

Fotó: Szakony Attila

Az új eszközökről kedden sajtótájékoztatón beszélt dr. Brünner Szilveszter főigazgató főorvos, dr. Novák Enikő, a mammográfiás centrum főorvosa és Borda Jánosné Andrea, az Avon Magyarország I-es Divízió vezetője.

– A mammográfiás centrumunk nagy betegforgalmat lebonyolító munkahely, ahol az elmúlt év tavaszán komoly műszerberuházás történt – emlékeztetett dr. Brünner Szilveszter. – Közel 200 millió forint értékben újult meg a centrum, és a betegellátás színvonalát Nagykanizsán a csúcsra emelték. A kozmetikai cég alapítványa most további 5 millió forinttal támogatta a szakrendelőt, melyből ismét fejleszthettünk.

Borda Jánosné Andrea kiemelte: a kozmetikai cég a nők vállalataként ismert, és ez határozza meg társadalmi felelősségvállalási tevékenységét is. Tanácsadóik döntő többsége nő, ezért olyan célokat támogatnak, melyek a nők életét, életminőségét leginkább meghatározzák. A tanácsadók aktív szerepet vállalnak a mellrák elleni harcban, hiszen napi szinten találkoznak érintettekkel, sokszor ők maguk helyben szervezik meg a segítséget. A kórház esetében is így történt, Gombos Renáta tanácsadó irányította a figyelmüket az egészségügyi intézményre.

A cég alapítványa 5 millió forintot ajánlott fel, melyből komplett klímarendszer kiépítésére, mammográfiás elektromos vizsgálóágy beszerzésére, speciális vizsgáló pisztoly és biopsziás tűk vásárlására, melljelölő dróttűk és mellmulázsok beszerzésére volt lehetőség.

– A tavaly tavaszi fejlesztést egészítette ki most egy rendkívül fontos műszer, mely speciális mintavételt tesz lehetővé – fűzte hozzá dr. Novák Enikő. – Köszönettel tartozunk az alapítványnak, amely odafigyel a nők egészségére, annak megőrzésére. Az új eszközök a betegség felismerésében is nagy szerepet játszanak.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában