Egyik békát ment, másik szemetel...

2024.03.14. 12:30

Természetvédők és környezetrombolók

Fincza Zsuzsa

Február végétől március közepéig 2000 barna varangyot vittek át a tóhoz az önkéntesek - a képen látható már az erdő felé igyekezett

Fotó: Fincza Zsuzsa

Élnek köztünk önzetlen környezetvédők, akik nem csak óvják a természetet, hanem szabadidejükből is áldoznak arra, hogy segítsék a veszélyeztetett állatfajok életben maradását. A megyeszékhely kedvelt kirándulóhelyénél, az Alsóerdő és az Aranyoslapi tó között megépített békaterelő fóliakerítés mentén az önkéntesek kora reggel, napközben, este és éjszaka is vödrökbe szedik össze a kétéltűeket és viszik őket át a tóhoz ívni, illetve dolguk végezte után vissza az erdőbe. Ők a természetvédők. De minek nevezzük azokat, akik nem röstellik a szemetüket kifuvarozni az erdőbe, s mintegy gúnyolódva mások igyekezetén, éppen a fóliakerítés és a békagyűjtő vödör mellé pakolják. Mint a képünkön látható kimustrált gyerekülést. Ezzel az erővel és benzinnel a szeméttelepre is vihették volna, ráadásul a lomtalanítás is nemsokára kezdődik - igaz, ott már olyan hosszú a lista, mit nem visznek el, hogy nehéz követni.

Aranyoslapon felébredtek a nünükék is
Fotó: Fincza Zsuzsa
Kiszuperált gyerekülés a békaterelő kerítés mellett
Fotó: Fincza Zsuzsa

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában