Nyomozási bíró dönt a letartóztatásról

2024.03.07. 15:48

Részegen agyonverték hajléktalan társukat (Frissítve!)

A Zala Vármegyei Főügyészség halált okozó testi sértés bűntette miatt indítványozta annak a két zalai férfinek a letartóztatását, akik a nyomozás jelenlegi adatai szerint 2023 novemberében Zalaegerszegen, az egykori szennyvíztelep területén, ittas állapotban – harmadik társukkal közösen – egy veszekedésben halálra verték hajléktalan ismerősüket.

Arany Gábor

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

Fotó: Oleg Golovnev

A letartóztatási indítvány szerint a 21 éves zalaegerszegi és 32 éves nemesapáti férfi, valamint harmadik, ez idáig ismeretlen helyen tartózkodó társuk a volt szennyvíztelepen összeszólalkozott hajléktalan férfi ismerősükkel, akit mindhárman bántalmazni kezdtek, több alkalommal megütötték, megrúgták és megtaposták. Az egyik bántalmazó egy közel 120 centi hosszú, 5-10 centi széles deszkával többször megütötte áldozatuk fejét és testét. A szerencsétlen ember a bordáit és tüdejét ért súlyos bántalmazás miatt, légzési-keringési elégtelenség következtében a helyszínen életét vesztette. Ezt észlelve a még mindig ittas támadók a vízműtelep melletti területen elásták a holttestet. Ezt egy hajléktalan fedezte fel  2024. március 4-én kora este, és tett bejelentést a rendőrségen, ezt követően a rendőrök néhány órán belül a tettesek nyomára akadtak.

A bűncselekmény elkövetése miatt őrizetbe vett két személy letartóztatását a rendőrség kezdeményezte. Ismeretlen helyen tartózkodó harmadik társukat ellen elfogatóparancsot adtak ki. 
A Zala Vármegyei Főügyészség – az élet elleni bűncselekmény kiemelkedő tárgyi súlyára és az elkövetők személyi körülményeire is figyelemmel - a szökés, elrejtőzés veszélyére, a bizonyítás veszélyeztetésére, illetve a bűnismétlés veszélyére hivatkozva indítványozta mindkét férfi letartóztatását. A Zalaegerszegi Járásbíróság nyomozási bírája csütörtökön 30 napra elrendelte a két férfi letartóztatását a szökés, elrejtőzés, valamint a bizonyítás megnehezítése veszélyére tekintettel. A gyanúsítottak és a védőik fellebbeztek, így a végzés nem jogerős.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában