Partnerségi együttműködést kötöttek

2024.03.14. 12:09

Óvodai nevelő okleveles technikus képzés indul a Cserháti-technikumban

A Nagykanizsai Szakképzési Centrum a Soproni Egyetemmel partnerségi együttműködési megállapodást írt alá nemrégiben a Soproni Egyetem Benedek Elek Pedagógiai Karán.

Benedek Bálint

A megállapodás részleteiről beszélt Anda Zoltán, Kissné Pétervári Sarolta és Bene Csaba

Fotó: Szakony Attila

Erről tartott sajtótájékoztatót szerdán a Nagykanizsai Szakképzési Centrum kancellárja, Bene Csaba, az intézmény főigazgatója, Anda Zoltán, valamint a Cserháti-technikum igazgatója, Kissné Pétervári Sarolta.

– Ebben a kontraktusban a felek megállapodtak abban, hogy a 2024/2025-ös tanévtől kezdődően a Cserháti-technikum egy közösen kidolgozott program alapján okleveles óvodai nevelő technikusképzést indít – fogalmazott Bene Csaba. – Az ünnepélyes aláíráson a Nagykanizsai Szakképzési Centrumon kívül még 4 szakképzési centrum, köztük a vármegyéből a zalaegerszegi kötött együttműködési szerződést a Soproni Egyetemmel.

Anda Zoltán kiemelte: az együttműködő partnerek célja, hogy az okleveles óvodai nevelő képzést elvégző tanulók könnyebben bekerülhessenek az egyetem óvodapedagógus alapszakára és azt rövidebb idő alatt végezhessék el. A tervek szerint az okleveles technikus képzés során annyi kreditpontot érnek el a tanulók, hogy a 3 éves egyetemi óvodapedagógus alapszak képzését 2 év alatt teljesíthetik. Az elkövetkező hónapokban az egyetem szakemberei a szakképzési centrumok szakembereivel közösen dolgozzák ki a képzés szakmai programját.

– Az óvodai nevelő képzésben az elméleti tudás megszerzése mellett nagyon sok gyakorlatra van szükségük a tanulóknak – tette hozzá Kissné Pétervári Sarolta. – Ezért, ahogy eddig, ezután is együttműködünk a Nagykanizsai Központi Óvodával, s a városkörnyéki intézményekkel is. Az oktatás ágazat népszerű a Cserhátiban, az oktatási szakasszisztens osztályunk minden évben indul, ezért abban reménykedünk, hogy ez az új, óvodai nevelő képzés legalább ilyen keresett lesz. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában