Hitelesen, gyorsan, megbízhatóan

2024.03.14. 14:00

Megyei sajtónapi ünnepség a megyeházán

A zalai sajtóorgánumok képviselőinek részvételével csütörtökön délelőtt rendezték meg a magyar sajtó napját ünneplő összejövetelt a vármegyei szervezetek (Zala Vármegye Önkormányzata, Zala Vármegyei Kormányhivatal, Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság, Zala Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Zala Vármegyei Kirendeltsége, Zalaegerszegi Tankerület).

Arany Horváth Zsuzsa

Zimborás Béla (Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Zala Vármegyei Kirendeltsége vezetője, Takács Ottó (Zala Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetője), Vigh László országgyűlési képviselő, dr. Pál Attila a Zala Megyei Önkormányzat Közgyűlésének elnöke, dr. Vereczkei Csaba, rendőr dandártábornok, a Zala Megyei rendőr-főkapitányság vezetője, Kajári Attila, a Zalaegerszegi Tankerület igazgatója

Fotó: ifj. Vigh László

Az egybegyűlteket Vigh László országgyűlési képviselő köszöntötte, elismerését fejezve ki a zalai sajtóban dolgozóknak a megyét szolgáló munkáért. Hangsúlyozta, még a köztiszteletre méltó dolgos élet után is a gyermekeink, unokáink maradnak utánunk, a gyermek a legfőbb érték. Úgy vélte, 1848 forradalma is az újrakezdés, a szabadabb élet jelképe, mely a gyarapodás ígéretét hordozta.

A megyei sajtónap résztvevői a Megyeháza Deák-termében
Fotó: ifj. Vigh László

A megyei szervezetek nevében Takács Ottó tűzoltó alezredes, a Zala Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetője szólt arról, hogy a hajdani 12 pont is elsőnek sorolta a sajtószabadságot, a cenzúra eltörlését, ma pedig a világháló híráradása korában még fontosabb a hiteles, tényeken, pontos információkon alapuló tájékoztatás. "A legtöbb tüzet Önök oltják el'", mondta, utalva arra, hogy a katasztrófavédelem munkájáról szóló tudósítások megelőzhetik a további káreseményeket.

Beszédet mondott Takács Ottó
Fotó: ifj. Vigh László

A zalai média nevében Hársfalvi Ákos, a Keszthelyi Televízió felelős szerkesztője Pulitzer József gondolatait idézte, amikor a rövid, gyors, pontos hírszolgáltatást emelte ki, mint a mai kornak a médiával szemben támasztott legfőbb követelményét. Ehhez felkészült újságíró és partnerség kell, mondta, ezért a magyar sajtó napja a hírforrások, az információgazdák és a sajtó jó együttműködésének a napja is. 

Beszédet mond Hársfalvi Ákos
Fotó: ifj. Vigh László

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában