Kézműves foglalkozás keretében díszeket készítenek

2024.03.22. 12:39

Húsvétra hangolódó élménynap a családoknak a bibliotékában

A húsvéti ünnepek közeledtével ismét visszatértek a családi programok a nagykanizsai Halis-könyvtárba. Március 23-án szombaton 9 órától újra várják a felnőtteket és a gyerekeket egyaránt, hiszen még kézműves foglalkozást is szerveznek.

Benedek Bálint

A gyerekkönyvtár várja a fiatalokat

Fotó: Szakony Attila

Reggel 9 órától a 13 órás zárásig Bognár Csilla könyvtáros várja azokat, akik az Arcanum Digitális Tudománytár szolgáltatásaira kíváncsiak. Ez kiváló lehetőség régi folyóiratok, dokumentumok, újságok olvasására. A szolgáltatás igénybevétele ingyenes a könyvtárban. Szó lesz a tudománytár feltételeiről és használatáról. Ráadásul a bibliotéka minden nagykanizsai újságot elérhetővé tett a "nagykar" című honlapján, ezek másutt nem is elérhetők. Hosszú ideig nem volt azonban Nagykanizsán újság. Ezt pótolta a Zalai Hírlap. Most a Zalai Hírlap is elérhető olvasóik számára, kizárólag a könyvtárban. Ugyancsak a nyitvatartási időben, 9 és 13 óra között Pálfi Dénes könyvtáros vezetésével meg lehet tanulni gólyalábon járni, amit óvodák és iskolák már beépítettek mozgásos tevékenységeik közé. A bibliotékában szeretnék, ha mindenki megismerné az újabb generációk tagjai közül is a gólyalábazás örömét. Hétköznapokon könyvtárlátogatásokhoz kötött programként is ajánlják. Közben 10 órától Szabó Eszter könyvtáros húsvéti kézműves foglalkozást tart a gyerekeknek, akik egyszerű díszeket készíthetnek papírból a gyermekkönyvtárban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában