Húsvétváró az Apáczai Csere János Tagkönyvtárban

2024.03.12. 12:00

Húsvéti ajtókopogtató, tojásfestés és tojáskeresés

Igazi családi napra sikeredett a húsvétváró kézműves foglalkozás a zalaegerszegi Apáczai Csere János Tagkönyvtárban. A Napraforgó Műhely keretében megvalósult hétvégi program sok érdeklődőt vonzott.

Antal Lívia

Készülnek a húsvéti ajtókopogtatók

Fotó: Antal Lívia

– Gyermekes családok és iskolások érkeztek a kézműves foglalkozásra, amelyen egyrészt húsvéti ajtókopogtatót készíthettek egy alapra színes papírtojások felragasztásával – mondta el Kocsisné Sipos Rozália, az Apáczai Csere János Tagkönyvtár részlegvezetője. – Örömünkre szolgált, hogy nem csak anyukák, de szép számmal apukák is elkísérték gyermekeiket. Kellett is a segítségük a Lego építőkockákból egy forgó szerkezet elkészítéséhez. Ez közrefogta a főtt tojást, amit forgatás közben filctollal színeztek ki a gyerekek. Nagyon élvezték. Nagy sikert aratott a tojáskeresés is. A könyvtár előtti udvaron a fűbe, fák és bokrok alá elrejtett matricával díszített főtt tojásokat, illetve a papírtojásokat együtt keresték a gyerekek a szüleikkel. A megtalált tojásokat hazavihették, vagy becserélhették csokitojásra.

Már a húsvétra készültek az Apáczai tagkönyvtár kézműves foglalkozásán
Fotó: Antal Lívia 

Nagy sikert aratott a program, amelyen 55-en vettek részt. Az alkalomra már húsvéti hangulat várta az érdeklődőket a tagkönyvtárban az aranyeső- és barkaágakból készített tojásfákkal. Most is vendégül látták őket, ezúttal zsíros és körözöttes kenyérrel. Az ünnepek előtt lesz még egy program, a húsvéti játszóház, amit már az Apáczai Csere János Művelődési Központ rendez meg március 23-án, szombaton.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában