Minden 18 év alatti után jár a segítség

2024.03.09. 12:00

Gyermekprémiumot fizetnek Zalaapátiban

Az állami szociális támogatások megtakarításaiból úgynevezett gyermekprémiumot fizet Zalaapáti önkormányzata minden 18 évnél fiatalabb ifjú után a családoknak.

Péter B. Árpád

Vincze Tibor: Minden település jövőjét a fiatalok jelentik

Fotó: Péter B. Árpád

Ám tavaly a korábbiaknál hárommillió forinttal kevesebb forrást kapott a település e címen, így ez karácsony előtt elmaradt. Emiatt Vincze Tibor polgármester erős lobbiba kezdett, s ennek eredményeként idénre ötmillió forinttal nőtt a dotáció. Ebből pedig – „pótlólagosan, de előre tekintve” – kifizetik a gyermekprémiumot, amely 20-20 ezer forintot jelent minden fiatal után.

Az igénylőlapokat az önkormányzat már kiküldte az érintetteknek, s aki gyorsan – néhány napon belül – visszajuttatja, annak húsvét előtt kifizetik a támogatást.

Vincze Tibor azt is elárulta, a helyi szabályozásban az igénylők körét úgy határozták meg, hogy minél többen jogosultak legyenek a gyermekprémiumra. Azok kaphatják meg a pénzbeli megbecsülést, akiknek a családjában az egy főre jutó nettó jövedelem nem haladja meg a 342 ezer forintot.

– Örömmel és szívesen adjuk ezt a támogatást is a családoknak, hiszen minden település jövőjét a fiatalok jelentik, s önkormányzatunk, erejéhez mérten, számos módon segíti a gyermekeket nevelő családokat, ezt szolgálja például az egyedülálló Zalaapáti Ifjú Polgára-programunk is – szögezte le Vincze Tibor.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában