Tanácskozás

2024.03.26. 19:00

Civil szervezetek konzultáltak az ÁSZ munkatársaival

Az Állami Számvevőszék Államháztartáson Kívüli Szervezeteket Ellenőrző Igazgatóságának munkatársai kedden a zalai civil szervezetek számára tartottak tudásmegosztó konzultációt a civil szervezeti működés hazai jogszabályi környezetéről, dokumentumaik elkészítéséről, a korábbi ellenőrzések a tapasztalatairól.

Arany Horváth Zsuzsa

Baloghné Zsida Brigitta számvevő asszony (balról) is tartott tájékoztatót a civil konzultáción

Fotó: Pezzetta Umberto

A tanácskozás, melyen nyolcvannál is több érdeklődő vett részt, a Zalai Civil Életért Közhasznú Egyesület, a Zala Vármegyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ címbirtokosa szervezte, hogy ezzel is segítse a civil szervezet tisztségviselőit, tagjait, könyvelőit szabályzataik, jelentéseik, beszámolóik elkészítésében, tájékoztatta lapunkat Horváth Rita, a zalai civil közösségi szolgáltató központ irodavezetője. A résztvevők a Zalaegerszeg Dísztermében tartott szakmai konzultáción dr. Szele Tamással, az ellenőrző igazgatóság igazgató-helyettesével és kollégáival találkozhattak, akik jó és rossz példákon, tipikus hibákon keresztül mutatták be, milyen buktatókat érdemes elkerülni a tevékenységük adminisztrációja során. A rendezvény célja az volt, hogy a civil szervezet gazdálkodási tevékenységével (számviteli, pénzügyi és gazdálkodási) összefüggésben az ÁSZ az ellenőrzési tapasztalatok megosztásával segítséget nyújtson a civil szervezetek számára. Emellett lehetőség nyílt arra is, hogy az ÁSZ munkatársaival  személyes konzultációt folytassanak a civil szervezetek vezetői, hiszen a közpénzek költése felelős magatartást kíván, meg kell felelniük az átlátható, elszámoltatható gazdálkodás követelményeinek. A Zalai Civil Életért Közhasznú Egyesület a civil szervezetek rendelkezésére áll a továbbiakban is, hogy támogassa a széleskörű tájékozottságukat. Ennek érdekében ősszel a könyvelőknek terveznek képzési napokat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában