Teskándi borminősítő

2024.03.14. 15:30

Borbírálat jó hangulatú eszmecserével

Teskánd önkormányzata közelmúltban tartott hagyományos borminősítő rendezvényén helyi és környékbeli borbarátok mutatták meg boraikat a szakértő bíráknak. Az eseményen a falu legjobb vörös-, valamint fehérborát is kiválasztották.

Antal Lívia

Az eseményen hasznos tanácsokat is kaptak a borbarátok a szőlőtermesztésről és a borkészítésről

Forrás: teskándi önkormányzat

– A megmérettetésre új gazdák is hoztak borokat, amit nagy örömmel fogadtunk – mondta el Sipos László, Teskánd polgármestere. – A bírálat után Vízvári Sándor bérbaltavári borász, a zsűri elnöke tartott előadást a szőlőtermesztésről és borkészítésről, kitérve a borkezelési problémákra, és azok megoldására. A kerekasztal-beszélgetés során az érdeklődő és a borbarát hallgatóság egyéni kérdéseire is választ adott. Ezt követően a zsűri kihirdette az eredményt, és átadta a minősítő okleveleket. Teskánd legjobb borárnak egy vörös Shiraz, valamint egy vegyes fehér bort választott. A gratulációk elhangzása után finom vacsorát fogyasztottak el a jelenlévők, majd jó hangulatú és hasznos eszmecserét folytattak egymással, éjszakába nyúlóan.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában