A város lakói térítésmentesen használhatják az ünnepen

2024.03.14. 20:00

Az óriáskerék ismét működik a keszthelyi Balaton-parton

Az óriáskerék idén is várja Keszthely vendégeit a Balaton-parton. A nemzeti ünnepen a város lakói térítésmentesen használhatják a város fölé magasodó élménymonstrumot.

Péter B. Árpád

Impozáns látványt nyújt a Balaton-parti óriáskerék

Fotó: Péter B. Árpád

Manninger Jenő polgármester sajtótájékoztatóján arról beszélt, erre az évre is szerződést kötöttek a vállalkozóval, így a sokak által kedvelt, s turisztikai vonzerőt jelentő gondolafüzér 2024-ben is működik a Balaton-parton. A hivatalos nyitány dátuma március 15., ezen a napon 11 és 20 óra között a keszthelyi lakcímkártyával rendelkezők ingyenesen használhatják azt, s később is kedvezménnyel ülhetnek fel az adrenalinlöketet adó óriáskerékre, amelyről a teljes Nyugat-Balaton tárul az ember szeme elé.

óriáskerék, Manninger Jenő
Manninger Jenő is kipróbálta a keszthelyi óriáskereket

A városvezető arról is tájékoztatott: tavaly több mint 320 ezer vendégéjszakát regisztráltak Keszthelyen, ami 40 százalékos növekedést jelent az előző évhez képest. Hozzátette, ez a legdinamikusabb növekedés a teljes Balaton-régióban.

Manninger Jenő kiemelte, már nemcsak a főszezonban számít vonzó célpontnak Keszthely, hiszen 2023-ban tavasszal és ősszel kétszer annyi vendégéjszakát töltöttek el az ide érkezők, amint 2022-ben, s külföldről is egyre többen érkeznek. A top 5 küldőpiac Német-, Lengyel- és Csehország, illetve Ausztria és Szlovákia.

A szezonnyitón gyerekek hada élvezhette az óriáskerék nyújtotta élményt
Fotó: Péter B. Árpád

A polgármester hozzátette, a szálláshelyektől kapott információk alapján az idei előfoglalások is kedvező képet mutatnak.

Számok az óriáskerékről:

  • 50 méteres magasságból vehetjük szemügyre a vidéket
  • egyidőben akár 180-an élhetik át az élményt
  • a 3 év alattiak ingyenesen, ám csak szülői felügyelettel használhatják

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában