Köszöntés

2024.03.15. 10:00

Az MSZP Zala Megyei Területi Szövetsége is köszöntötte a zalai média munkatársait a magyar sajtó napján

Arany Horváth Zsuzsa

Forrás: Shutterstock

A Magyar Szocialista Párt Zala Megyei Területi Szövetsége nevében Fodor Csaba elnök és Góra Balázs ügyvezető alelnök invitálta a magyar sajtó napja alkalmából találkozóra a zalai média képviselőit. Az MSZP helyi tisztségviselői elmondták, a zalai sajtóorgánumok hosszú ideje korrekt módon tudósítanak a párt itteni eseményeiről, köszönik az empátiát, amellyel a legtöbb lap, rádió, televízió követi a tevékenységüket. Nem lesz könnyű a következő három hónap sem a sajtó számára, sem a politikai színtéren, tették hozzá, az önkormányzati választásokra utalva. Fodor Csaba reményét fejezte ki, hogy a jó emberi kapcsolat, a különböző vélemények tisztelete továbbra is jellemzi Zala vármegyét, a politikai szereplők és a sajtó viszonyát.  

Az elnök szólt az Európai Parlamentben március 13-án, szerdán megszavazott jogszabályról, mely a szerkesztőségek függetlenségét biztosítja.  A jogszabály  kötelezi az uniós kormányokat, hogy védjék a médiát a rosszindulatú beavatkozással szemben,  korlátozzák az újságírók elleni kémprogramok használatát. A médiumoknak pedig átlátható módon kell  nyilvánosságra hozniuk a tulajdonosi viszonyokra, a finanszírozásra és az állami hirdetésekre vonatkozó információkat. A végrehajtás felügyeletére  Európai Médiaszolgáltatási Testület jön létre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában