Immár harmadik alkalommal

2024.03.23. 13:30

Amerikai vendégek a nagykanizsai Zrínyiben

Pásztor András

A diákok nagyon élvezték, hogy lehetőségük volt amerikai emberekkel beszélni

Fotó: Gergely Szilárd

Ismét, immár harmadik alkalommal fogadott amerikai vendégeket a Zrínyi Miklós Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola a közelmúltban. A hosszú távú nemzetközi kapcsolatnak köszönhetően három napot töltöttek a dél-zalai városban az amerikai vendégek, mely során több közös nyelvórát tartottak, amit mind a tanulók, mind pedig nyelvszakos kollégák nagy élvezettel fogadtak.
– Az amerikai vendégek eltérő kultúrája, hagyományaik és az, hogy emiatt más módon fogadják be a világot, számos érdekes beszélgetést eredményezett, ami kiszélesíti a tanulóink látásmódját – fogalmazott Faller Zoltán igazgató, aki úgy ítélte meg: a diákok új ismeretekkel gazdagodtak és nagyon élvezték, hogy lehetőségük volt amerikai emberekkel beszélgetni. – Az anyanyelvi beszélővel folytatott órák mélyebb motivációt adnak a nyelvtanuláshoz, élvezetesebbé és mindenekelőtt hatékonyabbá téve azt. Hatalmas öröm látni, hogy a tanulók értik a nyelvet és bátran fogalmaznak meg kérdéseket, gondolatokat.
Mint azt az intézményvezető hozzátette: a jövőben több közös programot terveznek, ami elősegítheti a két tannyelvű  oktatás hatékonyságát is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában