Sajtótájékoztató

2024.03.21. 08:00

Aláírást gyűjtenek az utak megépítéséért

Az M9-es autópálya és a déli elkerülő út megépítése érdekében aláírásgyűjtésbe fogott az Éljen VárosuNK! Egyesület Nagykanizsán. A részletekről szerdán sajtótájékoztatót tartottak a Vásárcsarnok előtt.

Benedek Bálint

Horváth Jácint (balról) és Berta Krisztián a sajtótájékoztatón

Fotó: Szakony Attila

Horváth Jácint önkormányzati képviselő kiemelte: az a céljuk, hogy a nagykanizsaiak véleményét kikérjék a témákról és szeretnék elérni, hogy minél előbb megépüljön a déli elkerülő út, valamint az M9-es autópályát Nagykanizsa felé vezessék. Mindkettőt tekintve úgy látják van még esély, a déli elkerülő út tervezési fázison túlesett már. Bár ez utóbbit kivették a kiemelt projektek listájáról és azóta sem került vissza. A nagykanizsai emberek kinyilvánított véleményével azt szeretnék, hogy legyen újra a kiemelt közútlista része.

Berta Krisztián önkormányzati képviselő arról beszélt, hogy Orbán Viktor még 2018-ban megígérte, hogy az M9-es autópálya Nagykanizsánál lesz bekötve az M7-es autópályába. Azt is a kormányfő mondta, hogy a fejlesztésre azért van szükség, hogy a térség ne essen ki a fejlesztési zónákból évtizedekre. Azóta pedig a kormány inkább az M76-os út irányába terelné el a szóban forgó autópályát. Persze hitegetik az embereket kétszer kétsávos 74-es úttal, de ez nem ugyanaz. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában