Tisztelet

2024.02.07. 09:30

Az időseket ünnepelték Tótszentmártonban

Múlt szombaton a faluházba várták a település időseit.

Korosa Titanilla

A szépkorúak ünnepére színes kulturális műsorral készült az önkormányzat

Fotó: Gergely Szilárd

A szépkorúak ünnepére színes kulturális műsorral készült az önkormányzat, helyi fellépők, a dalkör, a tánccsoport és a gyerekek is előadással készültek.

Mihovics József polgármester elmondta, hogy a 62 év felettieket szólították meg és szép számban, közel 100-an meg is érkeztek az eseményre.

– Az idősek napja az idős emberek tiszteletéről szól, ami magában foglalja elfogadásukat, támogatásukat, szeretetüket és annak kifejezését, hogy társadalmunknak hasznos tagjai – kezdte Mihovics József. – Mindannyiunknak nagy szükségünk van rájuk, élettapasztalatukra, higgadt bölcsességükre és a türelemre, elfogadásra, ahogy tanítanak, nevelnek minket. Nem szabad elfeledkezni munkájukról sem, hiszen nélkülük ma mi sem állnánk itt. Fontos elismernünk, amit életük során elértek, ránk hagynak, hiszen elődeink alapjaira építünk, ahová a jövő nemzedéke is fog. A magunk munkája akkor tekinthető értékesnek, ha az idő múlásával saját utódaink egy jobb, értékesebb világot kapnak.

Fotó: Gergely Szilárd

Köszöntötte az egybegyűlteket és méltatta az eseményt Cseresnyés Péter, a térség országgyűlési képviselője is.

Mint mondta: a legidősebb generáció egész életével, munkájával, mindennapi cselekedeteivel példát ad a legkisebbeknek. A politikus úgy fogalmazott, hogy a mai felgyorsult világban, mikor óriási behatások érnek mindenkit, nemcsak a könyv, az újság, a televízió vagy a rádió befolyásolja a mindennapok gondolkodását, hanem olyan csatornák is, melyek nem biztos, hogy a legjobbat, a legértékesebbet adják át a fiataloknak. Viszont ha egy közösség összetart, tud ünnepelni, az idősek példát tudnak mutatni az utánuk következő generációnak, akkor ez köszönetet érdemel.

Fotó: Gergely Szilárd

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában