Zaol podcast

2024.02.15. 11:30

Orosz agresszió és népességrobbanás – a XXI. század krízise az MCC zalai programjain (1. rész)

A harmadik világháborútól egyelőre nem kell tartani, de több kisebb konfliktus biztos kipattan már a közeli jövőben.

Szalay Balázs

Dr. Demkó Attila biztonságpolitikai szakértő, a Mathias Corvinus Collegium Geopolitikai Műhelyének vezetője

Fotó: Szalay Balázs

Újra zivataros időszakot élünk és ez csak fokozódik – vallja Dr. Demkó Attila, aki a Zaol-podcast legfrissebb, kétrészes beszélgetésének vendége. A Mathias Corvinus Collegium Geopolitikai Műhelyének vezetője „A XXI. század krízise – Itt a háború kora?” elnevezésű sorozatával érkezett a napokban Zalába. A biztonságpolitikai szakértő az MCC szervezésében tartott előadást Zalaegerszegen, Zalakaroson és Keszthelyen.
Az adás első részében részletesen ismertetjük, milyen megatrendek alakítják az életünket és megpróbálunk a szomszédunkban zajló pusztító háború indítékai mögé nézni. Szó lesz arról, hogy a népességrobbanás valószínűleg elkerülhetetlen konfliktusok sorát hozza majd a jövőben, valamint kiderül, milyen lépésekkel reagál a Kína által megszerzett komoly gazdasági potenciálra a másik szuperhatalom. Dr. Demkó Attila azt is elárulja, hogy igazodhatunk el az internet híreit böngészve az információs háború közepette.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában