Tető került a bölcsőde terasza fölé

2024.02.23. 11:30

Még többet lehetnek szabad levegőn a keszthelyi gyerekek

Tető került a keszthelyi Gagarin utcai bölcsőde terasza fölé, így az apróságok még többet lehetnek a szabad levegőn. A beruházás 18 millió forintba került, az ehhez szükséges forrást az önkormányzat biztosította.

Péter B. Árpád

Az épületet is megóvták s a gyerekek számára hatalmas teret nyitottak. A fedett terasz átadásán (b-j) Vozár Péterné alpolgármester, Manninger Jenő és Németh Ildikó

Fotó: Péter B. Árpád

Manninger Jenő, Keszthely polgármestere a helyszíni bejárás alkalmával elmondta: minden évben felmérik, milyen igényei vannak a város intézményeinek. Tavaly az Életfa Óvoda és Bölcsőde vezetői felhívták a figyelmet arra, hogy nedvesednek a terasz felőli falak, ráadásul ezt a területet esős időben nem tudják használni. Az önkormányzat az eredményes gazdálkodás miatt rendelkezésre álló szabad forrásokból 18 millió forintot biztosított a befedésre, amit egy helyi vállalkozó végzett el.

– Ez a gyerekek számára biztosítja annak lehetőségét, hogy akár szemerkélő esőben is a szabad levegőn játszhassanak, ráadásul az épület állagát is megóvtuk a beruházással – összegzett Manninger Jenő, hozzátéve: ebben az esztendőben 90 millió forintot biztosítottak a város költségvetésében intézményi fejlesztésekre, javításokra, ebből a keretből például a Goldmark művelődési házban és a színházban végeznek majd kisebb munkákat.

A városvezető kiemelte: az idei büdzsé megalkotásakor, lakossági észrevételek alapján, a közutak és a járdák állapotának javítására koncentráltak, amire mintegy 500 millió forintot terveztek a 2024-es költségvetésben.

Németh Ildikó, a Keszthelyi Életfa Óvoda és Bölcsőde főigazgatója lapunk kérdésére elárulta, ezzel a beruházással a beázás megszüntetése s az épület állagmegóvása volt a cél.

– Emellett a tető hatalmas teret nyitott meg számunkra, hiszen a 250 négyzetméteres teraszunkon most már rosszabb időben, esőben is a szabad levegőn lehetnek a gyerekek – fogalmazott az intézmény vezetője, aki arról is beszélt, jelenleg 72 apróságról 20 munkatárs gondoskodik a bölcsődében, ahol „nagy minőségi előrelépést jelent a most átadott beruházás”.

A teraszon a későbbiekben további fejlesztéseket is tervez az intézmény.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában