Miénk itt a tér

2024.02.01. 07:00

Félévi bizonyítvány csupa jó jegyekkel

A jól megérdemelt téli szünet után alighogy visszaszokott a diák a tanórák rendjéhez, jött is az új megrázkódtatás: a félévi bizonyítványosztás. Túl sok tétje ugyan nem volt, nem bukhattunk le az alattunk lévő osztályhoz, de azért este haza kellett vinni, sőt megmutatni, sőt a szülőkkel aláírattatni. (Na, de akkor már karácsonyra megkaptuk azt az ajándékot, amit kértünk, vissza már nem vehették.) A Zalai Hírlap archívumából válogatott fotókon természetesen csak csupa jó jegyeket kapott diák szerepel…

Nagy Betti

Értesítőosztás a zalaegerszegi Petőfi általános iskolában 1981 febbruárjában, a képen a VI. c osztály tanulói

Fotó: ZH-Archívum

A Zalai Hírlap 2001. február 2-ai lapszáma a zalaszentiváni iskolából Sinkovics Eta riportjával számol be a félévi bizonyítványosztásról. „Tegnap délelőtt a Zalaszentiváni Általános Iskolában tudakoltuk, milyen érdemjegyek kerültek az értesítőkbe. A tanulók létszáma 162, egytől nyolcadik osztályonként húsz diák tanul. Másodiktól jegyekkel kapták a diákok az értesítőt. Ennek azért van jelentősége, mert lehetőségük van az iskoláknak arra, hogy hatodik osztályig írásos értékelést adjanak a tanulók előmeneteléről. Itt a tantestületben a szülőkkel egyetemben úgy határoztak, hogy maradnak az érdemjegyeknél. Újhelyi Miklósné igazgatóhelyettes hozzátette: ezt szokták meg a szülők, úgy érzik, az 1-től 5-ig osztályzat tükrözi, hogy milyen tudással bír a gyerek. Mindenütt osztályozó értekezlet előzi meg a félévi értesítő kiadását. Sipos János iskolaigazgató elmondta, hogy ezen elsősorban a magatartás, szorgalom jegyek elbírálása szerepel, de egyes tantárgyakból rosszul teljesítő tanulók elégtelenjét is átbeszélik még egyszer. Molnár Tamás, a nyolcadikosok osztályfőnöke szerint a végzősök ezúttal nagyon várták a félévi értesítőt, tekintettel a továbbtanulásra. – Úgy tapasztaljuk, hogy nyolcadik első félévében mindenki igyekszik a legjobb eredményt megszerezni. Az osztályunkban lett két kitűnő és egy jeles tanuló, szerencsére senki sem bukott meg.”
Lapozzák át a képgalériát, talán magára ismer néhány kisdiák a fotókon.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában