Szembeszállt a rendőrökkel

2024.02.14. 13:14

Fegyverrel, robbantással fenyegetőzött egy férfi Iharosberényben

A zalai vármegyehatárhoz közeli somogyi Iharosberény Petőfi utcáját a reggeli órákban ellepték a rendőrök, tűzoltók és mentők is érkeztek. Információink szerint az egyik családi házban egy férfi fegyverrel, robbantással fenyegetőzött, majd a kiérkező rendőrökkel is szembeszállt.

Benedek Bálint

A Petőfi utca most már újra nyugodt, bár még folyik a helyszínelés

Fotó: Szakony Attila

Délelőtt Pogányszentpéterről olyan információkat kapott portálunk, hogy legalább 15 rendőrautó, a Terrorelhárítási Központ dzsipjei, tűzoltók és mentők tartanak Iharosberény irányába. Gyorsan érkezett a következő hír, hogy Iharosberény Petőfi utcáját lezárták, oda senki nem mehetett be.

Ottjártunkkor Iharosberény faluvégének utolsó utcája elcsendesedett. Az utca végén még helyszínelő rendőrök dolgoztak a háznál, ahol az eset történt. Az utolsó lakott családi ház fából készült redőnyeit összetörték, minden ablakot betörtek, a függönyöket leszaggatták. A két szomszéd telek üres, egy autó parkolt az udvaron.

A ház, ahol fegyverrel fenyegetőzött egy férfi
Fotó: Szakony Attila

– El sem gondoltam volna, hogy ennyi autó elfér ebben az utcában – mondta egy idős, fejkendős nő az utca elején. – Ismertem az asszonyt, meg a fiát is látásból. Régóta itt éltek, de azt, hogy mivel foglalkoznak, nem tudom. Reggel mentek, este jöttek, bár az utóbbi időben nem mozgolódtak ennyit.

Egy másik nő az utcából csak hallotta a lányától, hogy mekkora csődület volt. A Facebookra felkerült videón látták, hogy még egy drónt is felküldtek a levegőbe, mert állítólag a fiú elfutott, amikor rájött, hogy ilyen nagy erőkkel vonultak ellene.

– Gyógyszerésznő lakott abban a házban a fiával, azt hiszem – ezt már egy másik járókelőtől hallottuk. – Voltak annak a srácnak már korábban is ügyei a rendőrséggel, de azt nem gondoltam volna, hogy a rendőröknek is "nekimegy".

Az iharosberényi esettel kapcsolatban a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője, dr. Kovács Katalin főügyészségi ügyész megkeresésünkre e-mailben reagált. Mint írta: az ügyben a Kaposvári Regionális Nyomozó Ügyészség hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt rendelt el nyomozást, amellyel kapcsolatban a Központi Nyomozó Főügyészség a napokban sajtóközlemény kiadását tervezi. 

 Nem történt haláleset, csupán egy "problémás intézkedés" – értesült a Sonline somogyi igazságügyi forrásból. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában