Könyvtári szombat

2024.02.02. 17:15

Értékes szabadidő szombaton a Halis-könyvtárban

A nagykanizsai Halis-könyvtárban a hét minden szombatján várják a családokat ingyenes programokkal. A sorozat amolyan plusz szolgáltatás, hiszen az olvasnivaló mellé újszerű programokat kínálnak. Február első szombatján, vagyis 3-án 9 órától is szívesen látják a gyerekeket és felnőtteket a minőségi elfoglaltságra.

Benedek Bálint

A Halis-könyvtár miliőjében érdemes olykor "elveszni" és felfedezni a rejtett tartalékokat

Fotó: Szakony Attila

Olvasásnépszerűsítés és nyelvi foglalkozás

A programok sorát 9 órakor Fenyvesi Attila könyvtáros nyitja, aki az olvasásnépszerűsítő AZOLOvagok csatájáról beszél a fiataloknak. Gulyás Eliza könyvtáros 9.15-től Érdekes is lehet az ismerkedés egy nyelvvel? címmel tart játékos angolfoglalkozást óvodásoknak, illetve 1. és 2. osztályosoknak. A zenehallgatás és a rajz is segítségére lesz a kicsiknek az angol nyelv megkedvelésében. A foglalkozás célja az idegen nyelv iránti érdeklődés felkeltése. 

A világ igazai című kiállítás, tárlatvezetéssel

Ezt követően 10 és 11 órakor a jeruzsálemi Yad Vashem Intézet által készített A világ igazai című kiállításhoz kapcsolódó előadást tart Benke Dániel könyvtáros és Budáné Józsa Szilvia, a Zrínyi-iskola történelemtanára. De a látogatók láthatják a vészkorszakot bemutató színpadi adaptációt, vagyis a Szép Ernőről szóló Emberszag című nagy sikerű előadást. Az ingyenes filmvetítés a Madách Színház támogatásával, a Színház Madách SzínpadON című online programsorozatának könyvtári partnerprogramja keretében valósul meg. 

Papírszínházi előadás

Majd Benkéné Osvald Éva könyvtáros fűzi a történeteket 10.30-tól a Mesés papírszínház keretében, klasszikus és kortárs papírszínházi meséket mutat be. Ez a program a mesehallgatásnak és mesenézésnek eddig kevésbé ismert világába repíti a gyerekeket. Ezúttal 11 órától Nagy András könyvtáros tartja a Játékos ismerkedés 64 mezőn 32 figurával elnevezésű foglalkozást. Aki kezdő vagy alapszinten szeretne megtanulni játszani, esetleg komolyabban érdekli a sakkjáték, akár egymaga vagy éppen kisebb baráti társasággal menne, szeretettel várják.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában