A házasságot ünneplik a fürdővárosban is

2024.02.07. 08:30

Csókpadok, workshopok, beszélgetések várják az érdeklődőket Hévízen

Állandó megújulásban. Ez a jelmondata a házasság hete idei országos programsorozatának, amelyhez Hévíz is csatlakozott. A fürdővárosban február 9-18. között számos eseményt, aktivitást szerveznek – minden korosztályt megszólítva.

Péter B. Árpád

Másfél hét programözön, a házasság jegyében. A sajtótájékoztatón (b-j) Morvai Anikó, Papp Gábor és Soborné Mosolygó Liám

Fotó: Péter B. Árpád

A házasság hete Hévízen e hét pénteken indul a katolikus közösség jótékonysági Dorottya-szeretetbáljával, s jövő vasárnapig a programok sorába bekapcsolódik a református és az evangélikus gyülekezet, valamennyi iskola s az óvoda, illetve sok civil szervezet, közösség. Idén is lesznek csókpadok Bálint-nap alkalmából, szerveznek párkapcsolati workshopokat, kerekasztal-beszélgetéseket, zárásként pedig Végvári Ádám, a hajdani Neoton Família sztárja ad koncertet a városházán. Mindezzel Hévíz üzen.

– Az összefogásról, a család fontosságáról, s ezen az úton szeretnénk továbbmenni – mondta Papp Gábor polgármester. – Ezt különböző kiváló programokban jelenítjük meg, és mindezt szeretnénk átadni az itt élőknek és az ide látogatóknak. Ebben van egy kis marketing, de emellett nagyon komoly gondolatok is, amelyek a házasság hetéhez kapcsolódnak. S van persze vidámság, illetve egyházi szerepvállalás. Azt gondolom, Hévíz erről szól.

Soborné Mosolygó Liám, a Hévízi Szépkorúak Vidám Társaságának elnöke emlékeztetett: a házasság hete 20 éve indult Angliából, ahol a keresztény egyházak és a civil szervezetek összefogtak azért, hogy az emberek figyelmét a házasság és a család fontosságra irányítsák. Magyarország 17 éve csatlakozott a nemzetközi kezdeményezéshez.

– A mai rohanó világban mindenfelé figyelünk, mindenütt jól akarunk teljesíteni, és amikor a család és a párkapcsolat jönne sorba, akkorra sok esetben elfogy az energia – szögezte le a mosolyterapeuta. – Viszont ha a család, a házasság s annak folyamatos karbantartása lenne az első helyen, akkor minden más sokkal jobb lenne, a munkától kezdve a közhangulatig.

Idén Hévízen Bálint-naptól vasárnapig több mint 80 helyszínen várják a romantikus lelkűeket csókpadok.

– A téli szürkeségben szeretnénk egy kicsit felvillanyozni az embereket – fogalmazott Morvai Anikó, a Hévízi Vállalkozók Egyesületének elnöke. – Ez a kereskedőknek, vállalkozóknak nagyon jó lehetőség arra, hogy elindítsák a szezont, s ha ezt úgy tudjuk tenni, hogy a szívünket-lelkünket beletesszük, akkor ezt a vendégek megérzik, és jönnek majd egész nyáron, sőt, szeptemberben-októberben is tele lesz a város.

A csókpadokon fotózkodni lehet, s aki feltölti a képeket az egyesület holnapjára, egy nyereményjáték részese lehet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában