Zalalövői testületi ülés

2024.02.01. 19:30

Beruházások a szolgáltatási színvonal fejlesztése érdekében

A város idegenforgalmának elősegítése, valamint a Borostyán-tónál kialakított strand szolgáltatási színvonalának fejlesztése érdekében újabb kisebb, de fontos beruházásról döntött szerda esti ülésén a város önkormányzata.

Gyuricza Ferenc

Naplemente Zalalövőn. Illusztráció.

Forrás: Shutterstock

Fotó: coulgar

A képviselőtestület elfogadta és jóváhagyta a Borostyán Tó Egyesület azon tervezetét, amely a vizesblokk felújítására vonatkozik. Egy korábbi megállapodás érdekében ezen helyi civil szervezet üzemelteti a Borostyán-tó strandját. A szolgáltatási színvonal jobbítása érdekében javaslatot tettek annak az önkormányzati tulajdonban lévő vizesblokknak és szociális helyiségnek felújítására, aminek állagmegőrzését maga a város is szorgalmazta már. A munkálatokra az egyesület 5,6 millió forintos árajánlatot kapott egy vállalkozástól, ezt az összeget biztosítanák is abban az esetben, ha a strand bérleti díjából három évre mentességet kapnak. A képviselők támogatták ezt a konstrukciót, így a helyreállítási munkákat a strandszezon kezdetéig elvégezteti az üzemeltető.

A Borostyán-tónál további kisebb fejlesztések is zajlanak. A Leader program támogatásával a Zalaegerszegi Fiatalok Egyesülete a humusz leszedését követően zúzalékkővel erősítette meg a parkoló felületét, s jövőben pedig ugyanoda kerékpáros szervízpontot és pihenőket telepítenének.

Az ülésen ingatlan értékesítéséről is döntött az önkormányzat, egy betelepülő család a Margaréta utcában vásárolna lakótelket a várostól, amire évek óta nem volt példa Zalalövőn

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában