Házhoz viszik a kályhakész tűzifát

2024.02.14. 18:00

A vármegyei védelmi bizottság idén 60 családnak nyújt segítséget

Idén hatvan családnak biztosít egyenként 1,3 köbméter kályhakész tűzifát a vármegyei területi védelmi bizottság. Ezúttal Zala 30 településére jut el a meleget adó segítség.

Péter B. Árpád

Jókor jött a segítség. A keszthelyi átadáson Manninger Jenő, Sárközy Lászlóné, dr. Sifter Rózsa és Nemes Klára önkormányzati képviselő

Fotó: Péter Béla Árpád

Keszthelyen, egy belvárosi ház udvarán dr. Sifter Rózsa főispán arról beszélt, rászoruló nagycsaládoknak, illetve idős, beteg embereknek visznek ezúttal is tűzifát. Ezekben a hetekben hatvan családhoz jut el a felaprított tűzre valót. Az akciót a téli időszak végére időzítik, amikor már fogytán lehet az önkormányzatok által biztosított szociális tűzifa. Emellett minden helyszínen tartós élelmiszert tartalmazó ajándékcsomagot is átadnak.

Dr. Sifter Rózsa emlékeztetett, 2012 óta minden esztendőben segítenek partnereikkel közösen: a Magyar Gáztároló Zrt. hárommillió forintot biztosít, az Omega GM Kft. pedig elszállítja a családokhoz a felaprított fát.

Manninger Jenő, Keszthely polgármestere fontos segítségnek nevezte a kormányhivatal jószolgálatát, hozzátéve: Keszthelyen évi négymillió forintot biztosítanak hasonló célra, amivel 40-50 családot tudnak támogatni a fűtési idényben. Természetesen más jellegű, a megélhetést vagy épp a rezsifizetést támogató segélytípusok is vannak a városban, amelyekből a leginkább rászorulóknak igyekeznek segítséget nyújtani, tette hozzá.

Kijelentette, a szociális szféra szakemberei folyamatosan monitorozzák a várost, s ahol szükséges, biztosítják a forrást például a fűtéshez, a megélhetéshez vagy akár gyógyszerek vásárlására. Azt is leszögezte, ha a gazdasági környezet pozitív irányban változik, akár több forrást is tudnak ilyen célra adni.

A házigazda Sárközy Lászlóné, megköszönve a vármegyei védelmi bizottságát segítségét azt mondta, már kevés a tüzelője s még nincs vége a télnek, ezért nagyon jókor jött a szállítmány.

– Már itt élek 34 éve – válaszolta kérdésünkre Irma néni. – Korábban iskolában takarítottam, utána magánkereskedő lettem, de korán leszázalékoltak a vérnyomásom miatt, emellett a derekam és a lábam sem bír semmilyen terhelést. Sajnos, 2000 óta nem tudok dolgozni. Jólesik, hogy rám is gondoltak, minden segítség jól jön.

A Zala Vármegyei Területi Védelmi Bizottság idei téli tűzifaakciója ezen a héten zárul.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában