Szociális támogatás

2024.02.26. 16:01

A helyi családok boldogulását segítik

Leválva az országos szociális földprogramról, önálló baromfitartási támogatási rendszert alakít ki a nehéz anyagi körülmények között élő helyi lakosok megsegítése érdekében Letenye város önkormányzata. A projektre egymillió forintos keretet különítettek el a 2024. évi költségvetésben.

Gyuricza Ferenc

Farkas Szilárd polgármester

Fotó: Gyuricza Ferenc

Minderről Farkas Szilárd polgármester tájékoztatta lapunkat, aki elmondta: a dél-zalai város kisebb megszakításokkal 1998 óta vett részt szociális földprogram pályázatokban, ami 2021 óta a családi portaprogram nevet viseli. Tavaly már részt vettek a Társadalmi Esélyteremtési Főigazgatóság által kiírt pályázaton, ugyanis annak adminisztrációs terhei, valamint a program lebonyolítása során elvárt követelmények nem álltak arányban az elnyerhető támogatási összeggel. Ehelyett saját támogatási rendszer bevezetése mellett döntöttek.

– Tudatában annak, hogy a lakosság körében a korábbi szociális földprogramok kisállattartási alprogramja örvendett nagy népszerűségnek, egy ehhez hasonló saját baromfitartási programot indítunk el – magyarázta a polgármester. – Ennek keretében előnevelt csirkét és tápot adunk a programban részt vevő családoknak, saját és családi szükségleteik kielégítésének elősegítése érdekében. A programban résztvevők felé az elvárás mindössze annyi, hogy a csirkéket jó gazda gondosságával neveljék, s a megtermelt javakat saját és családjuk megélhetésének javítására használják fel.

A tervek szerint az idei évben 30 kérelmező juthatna családonként 20 darab előnevelt csirkéhez és 20 kilogramm táphoz. Ez az előzetes kalkulációk szerint ez összesen 870 ezer forintos kiadást jelentene a város számára. A programot legkésőbb március 30. napjáig hirdeti meg az önkormányzat, de előtte a város idősügyi tanácsával is egyeztetnek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában